Reizen

Roadtrip door Europa: de ideale route!

Jaro985 views
roadtrip-europa

De meivakantie en zomervakantie staan weer voor de deur. De grootste tijd om je vakantie te plannen. Het is natuurlijk erg leuk om met je partner op vakantie te gaan, maar een onvergetelijke roadtrip met vrienden is ook een echte aanrader. Heerlijk cruisen in de auto en stoppen wanneer je maar wilt. Het echte ‘vrijheidsgevoel’ dus! Maar goed, een roadtrip dus. Waar gaat de reis naartoe? Om je alvast van wat inspiratie te voorzien hebben wij de ideale route voor een roadtrip door Europa opgezocht. Deze brengt je langs alle ‘must-see’ plekken en de route zelf is ook lekker om te rijden.

Roadtrip door Europa

Het is natuurlijk het allerleukst om zelf je route te bepalen. Onderstaande route hoef je dus niet precies te volgen, maar geef er gerust je eigen draai aan. Wij hebben simpelweg een logische route uitgezocht die je langs de mooiste plekken van Europa brengt. Have fun!

1 Losgaan in Berlijn

De eerste stop is Berlijn. Op ongeveer 600 kilometer afstand van Utrecht vind je deze prachtige Duitse stad. Berlijn staat bekend om zijn rijke historie én het bruisende nachtleven. In deze stad kun je letterlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week losgaan. Ook is Berlijn relatief goedkoop, wat deze bestemming uitermate geschikt maakt voor roadtrippers op budget. Kortom, Berlijn mag je beslist niet overslaan!

2 Cultuur snuiven in Praag

Van Berlijn gaan we door naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze eeuwenoude stad wordt vaak door reizigers onderschat. Vaak wordt gekozen voor steden als Barcelona, Roma, Milaan of Parijs, maar Praag is minstens zo mooi. Met name de historie én de architectuur van deze stad is echt adembenemend mooi. Echt een stad om even lekker cultuur te snuiven. Kleine straatjes, interessante musea, gezellige cafés en lekker eten. Wat wil een man nog meer? Let wel op: met de auto door de stad rijden is drie keer niks, je kunt beter aan de buitenkant van Praag parkeren en de stad te voet ontdekken. Zorg dan wel dat je de auto op een veilige plek parkeert.

3 Prachtige natuur in Slovenië

Vanaf Praag rijd je naar beneden door naar het piepkleine Slovenië. Klein qua oppervlakte, maar groots qua natuur. De mooiste natuur van Europa als je het ons vraagt. Met het meer van Bled als absolute highlight. Midden op het meer ligt een piepklein eilandje met een idyllisch kerkje erop. Dit eilandje kun je per boot bereiken. Deze plek behoort zeker tot de mooiste plekken van Europa en mag je dus beslist niet overslaan!

roadtrip-europa-2

Lees ook: Op reis met de auto: dit mag je nooit vergeten!

4 Historie in Zagreb

Van Slovenië gaan we door naar Kroatië en wel de hoofdstad Zagreb. Ook hier is meer dan genoeg te doen. De sfeer in de stad is tranquillo en je vindt er veel historische gebouwen. Verder is het hier spotgoedkoop en kun je vanuit Zagreb ook dagtrips maken naar mooie natuurgebieden in de omgeving zoals de Plitvice watervallen, een plek in Europa die je beslist gezien moet hebben!

5 Shoppen in Milaan

Na al die natuur en cultuur, heb je misschien wel behoefte aan een lekker dagje shoppen. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen zonder souvenirs. Dit kan in Milaan. Milaan is wel een stuk duurder dan Zagreb, maar deze stad heeft werkelijk alles. Winkels, historie, lekker eten én prachtige vrouwen! Wat wil een man nog meer?

6 Naar het strand in Nice

Een roadtrip zonder strand kan natuurlijk niet. Vanaf Milaan reis je door naar Nice, waar je heerlijk aan het strand kunt liggen. Het weer is hier zomers erg aangenaam en er heerst een echte beach vibe. Je kunt lopen over de prachtige boulevard waar de meest luxe jachten liggen én als je even wilt uitrusten dan kan dit bij een van de omliggende strandjes.

roadtrip-europa-3

Lees ook: Roadtrippen: zo bereid je de ideale roadtrip voor!

7 Musea in Parijs

Vanaf Nice rijd je door naar boven tot je in Parijs aangekomen bent. Het wegennetwerk rondom de Franse hoofdstad is een ware hel, maar als je eenmaal in Parijs bent, dan zit je goed. De stad is als het ware een openluchtmuseum, er is zoveel te zien. De Eifeltoren, de Champs Elysees en nog veel meer!

8 Belgisch bier in Antwerpen

We sluiten deze route af met een heerlijk Vlaams biertje in Antwerpen. Even tot rust komen en weer wennen aan de Nederlandse taal voordat je weer thuiskomt. Onthoud wel: rijd nooit onder invloed!

Roadtrip Europa kosten?

Wat kost zo’n roadtrip nu? Deze route is ruim 4.000 kilometer lang. Wanneer je het gemiddelde benzineverbruik van je auto weet, kun je dus eenvoudig de benzinekosten uitrekenen. Verder moet je op sommige wegen tol betalen en moet je onderweg natuurlijk eten en overnachten. Dit kun je zo goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar restaurants te gaan en te slapen in hotels, maar ook on a budgetkun je deze roadtrip doen. Denk bijvoorbeeld aan couchsurfingen zelf je eten bereiden.

Of toch met de trein?

Met hoeveel mensen ga je op de roadtrip? Als je slechts met zijn tweeën bent dan is het misschien beter om met de trein door Europa te reizen. In ieder geval een stuk milieuvriendelijker én economischer. Wanneer je een Interrail kaart aanschaft kun je een bepaald aantal dagen door Europa treinen. Een treinreis door Europa is natuurlijk anders, maar minstens zo gezellig!

Ben jij weleens op roadtrip geweest door Europa? Zo ja, welke route heb jij afgelegd? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response