Reizen

Roadtrippen: zo bereid je de ideale roadtrip voor

Redactie MannenNieuws1189 views
Roadtrippen

De zomer is aangebroken en de vakantieperiode komt er alweer aan. Tijd om eindelijk eens die langverwachte roadtrip te maken. Hoe je jezelf het beste voorbereid op de ideale roadtrip, dat lees je hier.

1. Check die verzekering

Een autoverzekering afsluiten is natuurlijk een erg verstandige eerste stap mocht je dit nog niet gedaan hebben. Niet alleen is het illegaal om onverzekerd de weg op te gaan, daarnaast kan het je ook nog eens flink in de problemen brengen in geval van een ongeluk. Heb je een verzekering, check dan even hoe het ook alweer zit met je dekking. Wel fijn om te weten mocht je roadtrip je tot de Zwitserse Alpen leiden, en je zit in de problemen. Ben je toevallig Verzekerdbijhema.nl, dan zit je gebakken.

2. Ga voorbereid op pad

Het is altijd verstandig om goed voorbereid op weg te gaan. Waar gaat de roadtrip naartoe? Wie moet je bellen in geval van pech onderweg? Moet je tol betalen en zo ja, hoeveel (wel zo handig om wat cash op zak te hebben)? Natuurlijk kom je met Google Maps een heel eind, maar neem voor de zekerheid ook een printje van de route mee, mocht de verbinding wegvallen.

Extra tip: denk ook aan de praktische zaken zoals een lunchpakket, een extra setje kleding en voldoende water.

3. Lees ervaringsverslagen

Overweeg je een roadtrip door Amerika maar heb je geen flauw idee hoe je dit aan gaat pakken? Ga dan op zoek naar ervaringsverslagen! Er zijn vast al mensen geweest die het avontuur voor jou zijn aangegaan, en met een beetje geluk zijn sommige van deze verhalen ook op het internet gedeeld. Op deze manier kun je vaak ook handige tips vinden die je zonder onderzoek nooit had geweten. Je weet maar nooit wanneer ze onderweg van pas komen.

4. Plan een route

Ga even gezellig een avondje met je reisgezelschap zitten en pak de wereldkaarten erbij. Plan de route door de wegen te volgen of door simpelweg locatie A en locatie B op Google Maps in te vullen. Maar kaartlezen maakt de roadtrip natuurlijk wel net wat meer speciaal.

5. Zorg voor entertainment onderweg

Zorg ook onderweg voor voldoende entertainment. Maak bijvoorbeeld een mixtape (lekker oldschool) van alle nummers die jullie vriendengroep speciaal maken. Bedenk eventueel zelfs wat spelletjes om onderweg te spelen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassen kerels kunnen zich onderweg wat gaan vervelen.

6. Plan toffe tussenstops

Heb je een lange reis voor de boeg? Loop dan vooraf de route na om op zoek te gaan naar de leukste tussenstops. Een Hillbilly wegrestaurant of juist een tof monument voor een leuke selfie.

Leave a Response