Sport

Rooftopping: klamme handjes op de hoogste gebouwen ter wereld

David1217 views

Je hebt daredevils en je hebt daredevils. We hadden het eerder als eens over urban explorers: adrenalinejunks die verlaten gebouwen ingaan, met de kans om betrapt te worden of door een gammele vloer te zakken.

Er is echter nog een groep die het nog gekker maakt. Dit zijn de zogenaamde rooftoppers. De mannen en vrouwen klimmen zonder veiligheidsmaatregelen de hoogste gebouwen op en gaan regelmatig ook nog eens aan randen en uitstekende platformen hangen, puur voor de adrenaline.

Een hoop van deze rooftoppers delen maar wat graag hun foto’s. Wij bij Mannennieuws krijgen al zweethanden door alleen maar de foto’s en filmpjes te bekijken. Is het iets voor jou? We kijken naar de meest beruchte en beroemde rooftoppers op het internet.

Nightscape

Nightscape is een jonge Engelse rooftopper die in korte tijd een flink berg volgers wist te verzamelen met zijn bizarre avonturen op de hoogste daken ter wereld. Hij dronk het beroemde Wembley Stadium binnen om vervolgens over het dak te lopen, rende over de daken van Dubai, klom in hoge masten en kan ook nog eens een aardig potje freerunnen. Dat laatste is waarschijnlijk geen overbodige vaardigheid bij het rooftoppen, want zo nu en dan moet hij een flinke sprong maken om hoger te kunnen komen.

 

Getting high ??

Een bericht gedeeld door Harry Gallagher (@night.scape) op

Het Instagram-account van Nightscape is zeker een aanrader, maar sla ook zijn YouTube-kanaal niet over, waar hij je plaatsvervangende hoogtevrees geeft.

On the roofs

De twee Russische vrienden van het YouTube-kanaal On The Roofs laten niet vaak van zich horen, maar doen ze dat wel, dan doen ze het ook goed. Van alle rooftoppers maken zij het namelijk nog wel het meest bont. Ze zoeken niet alleen hoge gebouwen op, nee, ze zoeken de hoogste gebouwen op.

Zo kwamen ze al eens boven de wolken terecht toen ze op 660 meter hoogte zaten in een bouwkraan in het Chinese Shenzhen en stonden ze bijna letterlijk op het dak van New York City tijdens hun VS-trip. Ook hier geldt dat ze het zonder kabels of andere veiligheid doen. Dat ze stalen ballen hebben spreekt voor zich.

SbregMuzz

De heren van SbregMuzz zijn geen grote namen in het wereldje van rooftopping, maar laten wel direct de andere kant van de hobby zien. Rooftopping is in de meeste gevallen namelijk hartstikke illegaal. Anders dan bij urban exploren, waar de politie vaak met de hand over het hart strijkt, is dat bij rooftopping vaak anders. Dat heeft met name te maken met de objecten die zich op veel daken bevinden. Terroristen zouden in theorie bijvoorbeeld de ventilatieschacht via het dak kunnen besmetten

Worden rooftoppers gespot, dan volgt vaak ook een flinke politieachtervolging. De Italiaanse jongens van SbregMuzz werden zo een keer door een flinke politie-eenheid op de hielen gezeten na een weinig spectaculaire klim. Gelukkig voor hen wisten ze te ontkomen:

Mustang Wanted

De meeste rooftoppers kennen niet of nauwelijks angst en zijn misschien soms ronduit dom met hun acties. Je hebt echter altijd baas boven baas, want de leden van de Russische groep Mustang Wanted tarten het lot wel heel erg.

De groep maakt er namelijk een sport van om op grote hoogte aan één hand te hangen, over dunne randjes te lopen op rijdende treinen of van dak tot dak te springen. Het is niet bekend wie er achter de filmpjes van Mustang Wanted it, maar het is duidelijk dat ze ergens een gen voor angst missen.

Kijken op eigen risico, want de kans is groot dat je klamme handen krijgt als je dit filmpje afkijkt.

 

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response