Sport

Rugby: de ultieme sport voor mannen

Joris1829 views

Cristiano Ronaldo krijgt een licht duwtje en gaat neer alsof zijn been net gebroken is. Hij ligt kermend op de grasmat te huilen en je zou zowaar echt geloven dat hij op sterven na dood is. De verzorgers haasten zich als een sneltrein naar de Portugese sterspeler om hem weer tot leven te wekken. Dat is hen aardig gelukt, want nog geen minuut later huppelt de aanvaller alweer dartelend over het veld alsof er niets gebeurd is. Na de herrijzenis van Jezus is dit het tweede mirakel. Een mirakel dat zich meermaals afspeelt tijdens elke voetbalwedstrijd ter wereld. Op de tribune zit er een rugbyspeler naar het schouwspel te staren en hij kan met moeite een grijns onderdrukken. Dit gaat bij rugby er wel anders aan toe. Rugby is de ultieme sport voor mannen.

Het is belangrijk te vermelden dat we het hier over het echte rugby hebben en niet over het flauwe aftreksel dat American Football heet. Waar de Amerikaanse variant vooral draait om glitter en glamour, gaat het bij het echte rugby vooral over pure mannelijkheid. Been gebroken? Sta op en hink op je ander been! Hersenschudding? Denk er niet aan om een aspirientje te nemen, you pussy boy!

In schril contrast met voetballers, die vaak meer aandacht aan hun haar spenderen dan aan hun conditie, zijn rugbyspelers stuk voor stuk echte mannen. Al deze ruwe mannelijkheid culmineert in één rugbyspeler die een absolute legende is: Sébastien Chabal.

Deze woeste Fransman (het is een wetenschappelijk feit dat de enige mannelijke Fransen rugbyspelers zijn) speelde van 2002 tot 2011 62 keer voor zijn land en scoorde hierin 30 punten. Beelden zeggen echter zoveel meer dan woorden, dus daarom laten we jullie al zijn manliness bewonderen in onderstaande video.

De kans is bijzonder groot dat je je nu een klein meisje voelt. En dat je zo snel mogelijk een rugbywedstrijd in levenden lijve wilt zien. Goed nieuws, want in februari vindt eindelijk weer het Zeslandentoernooi plaats. Dit toernooi, dat ook gekend staat als het rugby Six Nations Championship, is het belangrijkste rugbytoernooi op het noordelijk halfrond. Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales strijden hierin voor de ultieme glorie: de titel van mannelijkste en beste rugbyspelers van het Noorden. Gelukkig zijn er nog tickets voor rugby Six Nations beschikbaar! De wedstrijden vinden over heel Europa plaats, dus je kan er een pracht van een mannenweekend van maken! Wij zijn in elk geval benieuwd wie Engeland zal opvolgen als nieuwe kampioen!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response