Gadgets

Samsung Galaxy S8: weet het nieuwe vlaggenschip drie maanden na uitkomst nog te imponeren?

Redactie MannenNieuws1260 views
samsung s8 mannennieuws

Kleine spoiler: ja!

Zonder twijfel is de Samsung Galaxy S8 een van de meest toffe smartphones van het moment. De telefoon zit vol met gave functies die jouw dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung werd eind maart uit de doeken gedaan tijdens een spectaculaire persconferentie. De telefoon brengt naast een schitterend ontwerp een haarscherp beeldscherm, indrukwekkende prestaties en boordevol innovatieve functies. Het is in de telefoonindustrie altijd eventjes afwachten hoe goed een telefoon daadwerkelijk presteert in het dagelijks leven. Dit kun je niet anders ondervinden, dan door het simpelweg te testen. Nu, een paar maanden later, kunnen we de balans opmaken en kijken hoe goed het toestel daadwerkelijk is.

Schermranden, wat zijn dat?

Te beginnen met het uiterlijk. Een goed ontwerp is tijdloos, zei een wijs man ooit. In het geval van de Samsung Galaxy S8 had deze persoon absoluut gelijk. Nog steeds is het toestel een waar lust voor het oog waarbij voornamelijk het ontzettend grote beeldscherm tot de verbeelding doet spreken. De Samsung Galaxy S8 is uitgerust met een nieuwe beeldverhouding: 18:5:9. Klinkt heel technisch, is het niet. ‘Normale’ telefoons worden doorgaans uitgerust met een 16:9 verhouding. Hierdoor blijf je met grote zwarte, ongebruikte stukken scherm aan de boven- en onderkant zitten. Geen sprake van bij de Galaxy S8 met zijn vrijwel compleet bezelloze ontwerp. Hierdoor wordt je bijna letterlijk films ingezogen en is gamen een waar genot! Ook kun je lekker Netflix kijken op de hoogste resolutie dankzij het fraaie Super AMOLED-paneel met haarscherpe QHD-resolutie. Het scherm heeft ons in de tussentijd nooit in de steek gelaten!

Samsung S8

Bron afbeelding

Snelheidsmonster van de bovenste plank

Ook is de Samsung Galaxy S8 een waar snelheidsmonster dankzij zijn Exynos 8895 processor. Dit is de snelste variant die momenteel beschikbaar is. Waarschijnlijk heb je nog nooit zo’n snelle telefoon meegemaakt als deze. De Samsung Galaxy S8 is daarmee een behoorlijk stuk sneller dan veel van zijn concurrenten, zoals de LG G6. Verder laden alle apps lekker vlot dankzij 4 GB aan werkgeheugen. Hierdoor wissel je lekker snel tussen verschillende apps, zonder dat ze hierbij vastlopen. Ook de prestaties laten ons na maanden van gebruik nog steeds niet in de steek!

Assistent voor iedereen: Bixby

Delegeren kun je leren. Dat moet ook Samsung hebben bedacht tijdens het ontwerp van de Galaxy S8. Waarom anders zou de Zuid-Koreaanse telefoonmaker zijn nieuwste vlaggenschip uitrusten met een daadwerkelijk virtueel assistent? Maak kennis met Bixby: je persoonlijke assistent. Of butler, zo je wilt. Helaas maakt hij geen ontbijt voor je klaar, maar voor de rest kun je wel terecht bij de assistent. Zo kun je je camera richten op een object waar je meer informatie wilt ontvangen en Bixby gaat direct aan de slag. Zo zoekt hij onder meer op waar je het object kunt kopen, wat het precies is en vergelijkbare objecten. Ook kun je Bixby programmeren om jou te herinneren aan belangrijke taken, zoals een vergadering op werk. Ten slotte kan Bixby je ook helpen bij het navigeren door een vreemde stad: zeg simpelweg waar je heen moet en de assistent schotelt je diverse mogelijkheden voor. Als je wilt regelt hij zelfs direct een Uber voor je.

Bixby samsung s8

Bron afbeelding

Zoals duidelijk is zijn wij nog steeds ontzettend tevreden over de Samsung Galaxy S8, ook na enkele maanden van gebruik. De nieuwe mobiele telefoon is inmiddels gunstiger geprijsd dan ten tijde van uitkomst dus dat is mooi meegenomen. Je hebt keuze uit verschillende kleuren waardoor er altijd een variant bij zit naar jouw smaak!

Leave a Response