Gadgets

Samsung of iPhone: de verschillen op een rijtje!

Redactie MannenNieuws771 views
Iphone

Het zijn dé twee giganten in de smartphone industrie: Samsung en iPhone. Vandaag de dag heeft iedereen een smartphone. Deze minicomputers beschikken over een kwalitatief goede camera én worden steeds geavanceerder. Er is alleen zo ontiegelijk veel keuze… Om jouw keuzestress wat te verminderen hebben wij deze twee giganten tegenover elkaar gezet!

Voordelen van Samsung

Allereerst is het de beurt aan Samsung. Samsung is de marktleider op het gebied van smartphones. Dit bedrijf produceert wereldwijd de meeste smartphones. Samsung smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Met dit bestuurssysteem kun je je smartphone helemaal naar wens aanpassen. Het maakt niet uit of je een Samsung Galaxy S9 hebt, of de goedkopere Galaxy A6, onderstaande voordelen gelden voor alle toestellen van Samsung:

Gepersonaliseerde interface

Alle Samsung telefoons maken gebruik van een unieke Android-interface. Op deze manier onderscheidt Samsung zijn toestellen van andere Android smartphones. Het leuke is, dat je deze interface zelf kunt aanpassen. Met behulp van de app Pixel-Launcher (te downloaden in de Playstore) kun je dit uiterlijk aanpassen. Zo creëer je eenvoudig jouw unieke Android-interface!

Hoge kwaliteit displays

Eén van de populaire functies van de smartphone is die van multimediaspeler. Heerlijk onderweg genieten van Netflix, YouTube en andere streamingdiensten. Samsung smartphones zijn voorzien van de beste schermen. Dit werd onder andere getest door onafhankelijke vergelijker DisplayMate. Dit komt mede door de hoge kwaliteit OLED-schermen van Samsung telefoons. Deze schermen hebben een hoge helderheid, een hoog contrast en felle kleurweergaven. Ideaal voor het bekijken van films en het spelen van videogames!

Goede camera’s

Een ander punt waarop Samsung smartphones hoog scoren is de camera. De camera van de nieuwe Samsung telefoons hebben wellicht niet een indrukwekkend aantal megapixels, maar telefoons als de Galaxy S9 en Note9 hebben wel een indrukwekkende camerasensor. Deze sensor is groot en dit zorgt ervoor dat deze meer details registreert en tevens de kleuren worden beter geregistreerd. Bovendien hebben de camera’s van Samsung een variabel diafragma. Dit is de lensopening van de camera en deze bepaalt hoeveel ligt er precies op de sensor valt. Een variabel diafragma zorgt ervoor dat je dit zelf kunt instellen. Dat maakt Samsung telefoons perfect om selfies te maken op donkere plekken!

Voordelen van iPhone

De grootste concurrent van Samsung is dus Apple. De smartphones van Apple – iPhones – zijn al jarenlang erg populair. Deze stijlvolle telefoons zijn weliswaar iets duurder, maar het besturingssysteem van Apple (iOS) is super gebruiksvriendelijk. Dit zorgt ervoor dat veel mensen kiezen voor een iPhone. Wat zijn de andere voordelen van de iPhone?

Eenvoud

iPhones werken dus op iOS. Dit besturingssysteem is weliswaar iets minder geavanceerd als Android. Je kunt minder dingen aanpassen naar je eigen voorkeur, op dat gebied zit je vast aan de instellingen van Apple. Wel is dit besturingssysteem een stuk eenvoudiger om te bedienen. Alles is erg overzichtelijk ingesteld én zelfs de meest onhandige mensen kunnen vaak overweg met een iPhone.

Zuinig en erg snel

Een ander punt waarin iPhones echt uitblinken is de snelheid. iPhones werken over het algemeen super snel en daarnaast zijn ze ook super zuinig. De apps openen snel, je kunt meerdere apps tegelijk gebruiken én je batterij gaat lang mee. Wat wil een mens nog meer? Bovendien komen er geregeld updates voor dit besturingssysteem uit, wat ervoor zorgt dat je iPhone nog sneller zal werken!

Stijlvol design

Als laatste voordeel: het stijlvolle design. iPhones staan bekend om het moderne én klassieke design. Er zijn meerdere iPhones te koop, welke er allemaal prachtig uitzien. Denk bijvoorbeeld aan een moderne iPhone X of iPhones Xs of kies je voor de tijdloze iPhone 8?

Siri vs Bixby

Als laatste willen we nog even beide slimme assistenten behandelen. De slimme assistent van Apple heet Siri en de equivalent van Samsung heet Bixby. Hieronder lichten we ze beide kort toe:

Siri

Siri is inmiddels als een tijdje in de game. Deze slimme assistent kun je met je stem bedienen en werkt vlekkeloos. Zo kun je Siri de opdracht geven om iemand te bellen, maar ook kun je de wekker bedienen, de (slimme) kachel uitzetten en nog veel meer. Voor Siri geldt: ook deze functie werkt ongelofelijk eenvoudig, zoals je van Apple gewend bent!

Bixby

Bixby is de tegenhanger van Samsung. Deze slimme assistent kun je niet alleen met je stem bedienen, maar ook met de camera. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken van een object en Bixby zal het internet afstruinen op zoek naar aanvullende informatie.

Geen winnaar aan te wijzen…

Kortom, beide smartphones hebben zo hun voordelen en hun nadelen. Wil jij een telefoon waar je veel mee kan en die je kunt aanpassen naar jou voorkeur? Dan kun je betere voor een Samsung kiezen. Kies je voor eenvoud en betrouwbaarheid? Dan is Apple wellicht een betere keuze.

Naast Samsung en Apple zijn er natuurlijk nog veel meer smartphone merken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw volgende telefoon? Ga dan naar smartphones vergelijken!

Leave a Response