Featured

Schoonouders ontmoeten – wat je wel en niet moet doen

Joris2179 views
Schoonouders ontmoeten - wat je wel en niet moet doen

De schoonouders ontmoeten van je vriendin is een ontzettend belangrijke mijlpaal in jullie relatie. Voor heel wat mannen kan dit een hoop stress veroorzaken omdat ze hierdoor mogelijk ook hun relatie om zeep kunnen helpen. Maar gelukkig kan je vanaf nu opgelucht ademhalen, want Mannennieuws vertelt je wat wel en wat je niet moet doen wanneer je de schoonouders van je vriendin ontmoet.

Schoonouders ontmoeten: wat je wel moet doen

 • Dress to impressHaar ouders kennen jou alleen via de verhalen die ze over jou hebben gehoord. De eerste indruk zal alleen maar bevestigen wat ze al over jou wisten of alle goede dingen tenietdoen. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, zorg er dus voor dat je een verrzorgde indruk maakt.
 • Breng een cadeautje mee
  Dit is vooral vanuit beleefdheid als je ergens uitgenodigd wordt. Overdrijf niet, je moet hen niet de nieuwste iPhone geven. Een simpel bloemetje of een fles wijn volstaat. Het gaat om de gedachte!
 • Toon dat je aandachtig luistertHier kan niet genoeg gehamerd op worden. Maak oogcontact tijdens het praten en luisteren. Laat hen zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze zeggen door af en toe te knikken of glimlachen. Toon ook interesse in de familie, dat is voorlopige het enige gemeenschappelijke punt dat jullie hebben. Probeer dan ook zo snel mogelijk een gemeenschappelijke interesse te vinden waarover jullie kunnen praten.
 • Wees jezelf!Probeer niet iemand te zijn die je niet bent. Ga niet overmate vleien of de ideale schoonzoon proberen te spelen. Haar ouders zullen snel doorhebben dat je je als iemand anders voordoet.
 • Ga eerst “boodschappen” doenProbeer thuis je behoefte te doen zodat je hun badkamer niet achterlaat met een onaangenaam geurtje. Of erger nog, de toiletpot verstopt.

Schoonouders ontmoeten: wat je niet moet doen

 • Probeer niet het alfamannetje zijnWees te allen tijde respectvol ten opzichte van de vader. Je hebt namelijk een relatie met zijn dochter, en ook zijn oogappel en prinses. Beeld je in dat jij de vriend van je dochter ontmoet. Hoe zou je willen dat hij zich gedraagt? Juist ja.
 • Wees niet respectloos tegenover je partnerToon dat je uiterst respectvol ten opzichte van je partner bent. Sla haar dus niet op haar kont of geef haar niet elke minuut een zoen. Als jullie thuis zijn is dit allemaal perfect mogelijk, maar doe het niet voor het oog van haar ouders.
 • Breng geen gevoelige onderwerpen ter sprakeAls je het oneens bent over iets, maak hier dan een grapje over, maar ga geen eindeloze discussies aan. Probeer ook geen betweter te zijn.
 • Als ze alcohol serveren, word niet dronkenDit maakt logischerwijze een vreselijke indruk. Je kan daarbovenop ook de schoonmoeder beginnen te versieren, wat ook niet meteen het beste idee is. Tenzij je liever met haar een relatie hebt natuurlijk.
 • Praat niet de hele tijd over jezelfLaat hen vragen stellen, anders kom je verwaand over.

Als het tijd is om jouw schoonouders te ontmoeten, lees dan rustig al deze tips nog eens na. Je kan altijd een checklist maken zodat je grondig voorbereid bent. Maak je in elk geval niet te veel zorgen en raak niet in paniek. Zij heeft jou namelijk als partner gekozen voor een reden. Haar ouders zullen dat vast ook zien!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response