Films & Series

Series in 2022 die mag je niet missen

Tom van Pinxteren451 views
Series in 2022

In 2022 komen weer een heleboel goede series online. Elk jaar zijn wel een paar data te onderstrepen. Dan komt er namelijk een nieuw seizoen van een geweldige serie uit. In dit artikel lees je over een aantal pareltjes die je niet mag missen in 2022.

Vikings Valhalla

Van de goede nieuwe series in 2022 is dit waarschijnlijk de eerste die gereleaset is op Netflix. Op 25 februari is Vikings Valhalla online gegaan. De serie heeft bijna geen uitleg nodig. Het is een vervolg op de mateloos populaire reeks met Ragnar Lothbrok als belangrijkste figuur. Het is echter wel een losstaande serie in een andere tijd. Er is dus een prima mogelijkheid om in te stappen zonder de voorgaande serie gezien te hebben. Ditmaal gaat het over Vikingen in de 11de eeuw na christus. Het is nu al één van de populairste nieuwe series op Netflix.

Peaky Blinders

In 2022 zijn ook onze favoriete gangsters uit Birmingham 2022 weer op tv te zien. Peaky Blinders is 27 februari op de BBC gestart aan zijn laatste seizoen. De verwachting is dat het zesde seizoen in de lente op Netflix komt. Het wordt de grote finale van de serie. De populaire karakter Polly Gray keer helaas niet terug door het overlijden van actrice Helen McCroy. Het verhaal schijnt te eindigen met een soort film. Van alle nieuwe series in 20202 mag je deze echt niet missen!

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Op 2 september is het eindelijk zo ver. Lord of the Rings keert terug op het witte doek. Op Amazone Prime zal The Rings of Power van start gaan. Het speelt zich af in ‘the second age’, ver voor de tijd die kennen van de boeken en films. Toch kan je wel verwachten dat bekende karakters zoals Galadriel en Elrond te zien zijn. De makers van de serie hebben grote schoenen om te vullen. De films zaten vol met adembenemende scenes en geweldige filmmuziek. Het budget van een half miljard euro voor het eerste seizoen belooft veel goeds. Het wordt het paradepaardje van de nieuwe series van Amazone Prime.

House of the Dragon

Waarschijnlijk heb je nog een beetje een nare nasmaak in je mond van het laatste seizoen van Game of Thrones. Veel mensen vonden het teleurstellend en afgeraffeld. Toch was het over het geheel een geweldige serie. Ergens in 2022 komt HBO met een spin-off over de familie Targaryen. Het verhaal speelt zich 200 jaar voor de val van de troon af. House of the Dragon is zeker de moeite waard om in de gaten te houden dit jaar. Het wordt één van de nieuwe series van HBO en zal daardoor in Nederland via Ziggo te zien zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=Oo-Pen9Skwc

Halo

In 2022 zal er weer een videogame tot serie omgetoverd worden. Scifi-liefhebbers kunnen hun geluk op, want Halo de serie komt begin 2022 uit. Dit zou zomaar een groot succes kunnen worden. In het verhaal zal echter wel een iets andere lijn gebruikt worden dan in de games. De serie lanceert op 24 maart via de streamingsdienst Paramount+. In Nederland al het te zien zijn via een nieuw platvorm: SkyShowtime. Hier zal content van onder andere Paramount+ uitgezonden worden. Wederom een interessante nieuwe serie in 2022.

Billy the Kid

Eindelijk weer een nieuwe Western Serie op tv. Zender Epix komt met het verhaal van Billy the Kid. De hoofdpersoon is eenzaam en heeft het verlangen om de dood van zijn moeder te wreken. Billy werkt samen met een bende ruiters en een premiejager. De serie gaat op 24 april in Amerika in première. Waar en wanneer we in Nederland naar Billy the Kid kunnen kijken is nog niet bekend. 

https://www.youtube.com/watch?v=j3Ukftj1VjU

Mocro Maffia, seizoen 4

Een Nederlandse serie mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het nieuwe seizoen van de serie Mocro Maffia staat vanaf 28 januari al op Videoland. Het is een absoluut kijkcijferkanon voor de streamingsdienst. Deze Nederlandse dramaserie moet je gezien hebben.

Conclusie

In het artikel staan een aantal nieuwe series voor het jaar 2022. Tegenwoordig wordt er zoveel gemaakt dat er nog tal van series niet genoemd zijn. Het belooft daarom weer een mooi jaar te worden voor de bankhanger. Of de genoemde series hun verwachtingen waar maken zullen we snel genoeg horen. Om optimaal te genieten moet de setting in huis natuurlijk ook juist zijn. Niks is vervelender dan het scherm niet goed kunnen zien door invallende zon door het raam. In het volgende artikel lees je zon verduisterende rolgordijnen voor de ideale kijkervaring. Laat die series maar komen! 

Leave a Response