Gadgets

Smartphone trends voor 2022: dit zijn ze!

Redactie MannenNieuws451 views
Smartphone trends voor 2022 dit zijn ze

Een nieuw jaar betekent niet alleen maar nieuwe smartphones op de markt, maar ook nieuwe trends op het gebied van telefoons. Als jij van plan bent om binnenkort een nieuwe telefoon te kopen, kun je hier dan ook zeker rekening mee houden. Benieuwd naar de smartphone trends van 2022? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij! 

5G ontwikkeling 

Waar in 2021 5G steeds meer begon met uitrollen, zal dit in 2022 nog veel meer zo zijn. Al veel mensen maken inmiddels gebruik van het 5G-netwerk en waarschijnlijk worden er dat dit jaar alleen nog maar meer. In 2022 zal het 5G-netwerk zich nog meer ontwikkelen. Zo gaan bijvoorbeeld dit jaar de hoge frequentiebanden geveild worden. Als dit eenmaal is gebeurd, kun je pas echt verschil gaan merken in de snelheid van 5G in vergelijking met 4G. In ieder geval kan het goed zijn om rekening te houden met 5G als je een nieuwe telefoon zoekt. Kijk naar of de telefoon 5G ondersteuning biedt, zodat je hier straks optimaal gebruik van kunt maken. 

Zoekend naar een nieuwe telefoon die 5G ondersteunt? Binnenkort verschijnt de Samsung S22 Plus op de markt. Als we de geruchten mogen geloven, belooft deze nieuwe smartphone van Samsung weer veel goeds. Naar verwachting wordt deze smartphone iets kleiner dan zijn voorganger. De Samsung S22 Plus kan foto’s maken in maar liefst 50 megapixel en zal een ultragroothoeklens en telelens krijgen van 12 megapixel. De nieuwe smartphone zal tevens een accu hebben van 4.400 mAh en je kunt hierbij kiezen voor 8GB werkgeheugen en een opslagruimte van 128 GB of 256 GB. Een strak design, betere camera en andere toffe features: de Samsung S22 Plus is zeker het overwegen waard als jij op zoek bent naar een nieuwe smartphone. 

Opvouwbare telefoon 

Een smartphone trend die we in 2022 ook veel beloven te zien, is de opvouwbare telefoon. Steeds meer fabrikanten zullen naar verwachting aan de slag gaan met het produceren van opvouwbare telefoons. En dat is wel bijzonder, want die zien we natuurlijk nog nauwelijks in vergelijking met de andere modellen. Of deze soort smartphones echt een complete doorbraak gaan krijgen in 2022, is natuurlijk nog even afwachten. Maar de kans dat het populairder gaat worden, is zeker aanwezig. 

NFC-technologie wordt populairder 

Hoewel deze smartphone trend niet nieuw is, hoort het zeker wel thuis in dit rijtje. NFC-technologie wordt namelijk ieder jaar weer populairder. We kennen de NFC-technologie voornamelijk van het contactloos betalen met je smartphone. Naar verwachting gaan mensen dit in 2022 nog veel meer doen. Deze technologie is niet alleen maar geschikt om contactloos te kunnen betalen met je telefoon, ook kan deze technologie bijvoorbeeld worden ingezet als digitale toegangspassen voor bijvoorbeeld hotels en kantoren. 

Langere batterijduur 

Langere batterijduur

Een trends op het gebied van smartphones is ook de langere batterijduur. Smartphones die tegenwoordig worden geproduceerd, krijgen namelijk steeds vaker een langere batterijduur. En dit is voor gebruikers natuurlijk ideaal, want dit betekent dat je jouw telefoon niet binnen no time alweer aan de oplader moet leggen. Ook het snelladen belooft in 2022 vaker tot je mogelijkheden te behoren. 

Kortom: er staan ons zeker weer wat nieuwe telefoonontwikkelingen te wachten. Door de innovatie worden smartphones steeds uitgebreider, waardoor het voor de consument zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Mocht jij een nieuwe telefoon nodig hebben dit jaar, dan kun je deze punten hierboven zeker in je achterhoofd houden. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd in hoeverre deze ontwikkelingen echt gaan doorbreken in 2022!

Leave a Response