Fashion

Sneakergekte: onze top 10 opvallende sneakers

David1502 views

De tijd dat sneakers puur schoenen waren om op te sporten liggen al ver achter ons. Zelfs op de werkvloer is het in veel gevallen compleet normaal om met sneakers rond te lopen. Het is dan ook niet zo gek dat er inmiddels talloze bijzondere modellen bestaan.

Vergeet de simpele zwart-witte Adidas-sneakers, dit zijn de nieuwe hipste modellen. Mannennieuws.nl verzamelde de tien meest opvallende sneakers van dit moment.

1. Adidas x Pharrell “Human Race” NMD Friends & Family

Eén blik op wereldster Pharrel Williams en je weet dat hij houdt van een excentrieke kledingstijl. Dat is dan ook precies wat blijkt uit deze sneakers die hij in samenwerking met Adidas ontwierp. Geen veters over de hele schoen, maar in een bundel over de tong. Het mag duidelijk zijn dat je met deze schoenen redelijk de aandacht trekt.

2. Vans Sk8-Hi Woven LX

De traditionele Vans sneakers zijn mateloos populair, maar het Amerikaanse merk heeft veel meer in petto dan het bekende model. Deze hoge sneakers met een weefpatroon houden vast aan de herkenbaarheid van het merk, maar hebben toch een erg unieke touch.

3. Adidas x BAPE NMD

Jup, camouflageprint is weer helemaal de shit. Adidas speelt daar uiteraard handig op in met deze strakke, maar toch opvallende sneakers. Past bij een hoop outfits, maar is tegelijkertijd in grote lijnen een traditionele Adidasschoen.

 

4. Vans x C2H4 x Pros Old Skool Re-blue Project

Een hele mond vol voor sneakers van spijkerstof. We zien het wel eens vaker voorbij komen, maar wat ons betreft is deze uitvoering van Vans wel één van de tofste. Met name de zwart-blauwe band is wat ons betreft erg stijlvol.

 

5. Nike x Concepts Free Trainer 1.0 “Thermal”

Deze conceptschoenen van Nike zijn ontzettend gedurfd, maar zouden best nog wel eens een succes kunnen worden. We hebben onze twijfels over de genopte zolen die doorlopen tot bovenop de schoen, maar de disco-achtige print is goed gelukt.

 

6. Nike SF AF1 Tiger Camo

Als zesde in de lijst nog een paar Nikes. Op het eerste gezicht zijn het niet eens sneakers, maar we hebben het hier toch echt over Nike Airs. De donkere ‘Tiger Camo’ print is goed gelukt en het leer aan de voorzijde geeft de schoen een bijzondere mix van sportief en stijlvol. Het enige minpunt voor ons is de witte print aan de zijkant achteraan de schoen. Niet nodig en laat de schoen juist wat goedkoper ogen.

 

7. Yeezy Zebra by Adidas

De Yeezy-lijn van Adidas in samenwerking met Kanye West is ontzettend poopulair. Ge haat door velen, maar geliefd door nog meer. De Zebra sneakers van Yeezy zijn al even opvallend als vrijwel alle andere kledingstukken van Yeezy. Dit keer niet zo zeer vanwege simpliciteit, maar om het bijzondere zebra-achtige ontwerp in combinatie met het rode ‘serienummer’. De sneakers zijn snel uitverkocht en daarom ook een geliefd doelwit voor dieven.

 

8. Supra Skytop 3

De Supra Skytop 3 valt direct op door de hoogopstaande tong van de sneakers, in combinatie met de zijkant waarbij het lijkt alsof je twee losse flappen letterlijk aan elkaar bindt met de veters. Misschien niet de meest opvallende sneakers uit deze lijst, maar toch erg uniek in het ontwerp.

 

9. Super Mario Sneakers Nike

Met het risico om aangezien te worden voor een enorme gamenerd, zijn dit toch wel sneakers die in deze lijst horen. Mario is zo’n groot symbool in de moderne cultuur dat je prima weg kunt komen met deze sneakers en op een positieve manier de aandacht op je gevestigd krijgt.

 

10. Nike LeBron 12 Low “LeBronold Palmer”

LeBron James is één van de grootste, zo niet de allergrootste basketbalster van dit moment. Zoals wel vaker met sportsterren heeft hij dan ook zijn eigen sneakerlijn bij een groot sportmerk, in dit geval Nike. De kleurrijke schoenen vallen op, maar zijn tegelijkertijd nog altijd een vrij veilige keuze voor een casual outfit.

Wil jij online eenvoudig sneakers vergelijken en kopen? Check dan de website kledingkopen.nl.

Leave a Response