AutomotiveLifestyle

Snel je rijbewijs halen? 6 tips

Redactie MannenNieuws1029 views
snel je rijbewijs halen

Je wacht waarschijnlijk al even op het moment dat je dan eindelijk in je eigen auto de weg op kan. Niet iedereen heeft zin om eerst 40 uur te gaan lessen. Gelukkig zijn er verschillende (verantwoorde) manieren om snel je rijbewijs te halen. Met deze tips gaat het je zeker een stuk sneller lukken!

1. Voorbereiden

Begin weken voor eventuele lessen en examens al met voorbereiding. Begin met het lezen van je Theorieboek auto, en het doornemen van alle regels en wetten. Door de stof vaak te herhalen wordt het een stuk gemakkelijker om je alles te herinneren. Hoe eerder je begint met leren, hoe groter de kans dat je dat examen haalt! Heb je nog geen theorieboek in huis? Bestel het dan gewoon online op Alletheorieboeken.nl.

2. Ga voor theorie

Waar je in sommige gevallen nog even moet wachten op de praktijk, mag de theorie vaak al wel behaald worden. Ga dus na een goede voorbereiding ook zo snel mogelijk op voor je theorie examen. Zodra je die theorie in je zak hebt kun je jezelf helemaal concentreren op de praktijklessen. Daarbij is het natuurlijk fijn om die theorie al achter de rug te hebben, dan kun je na het behalen van je praktijk examen meteen de weg op.

3. Proeflessen

Neem voordat de officiële praktijklessen beginnen vast een aantal proeflessen. Deze kun je vaak gratis aan een bepaald pakket toevoegen, of je kunt ze tegen een kleine betaling doen. Deze proeflessen zorgen ervoor dat je jezelf vast op je gemak voelt in de auto en op het wegdek. Zo gaan je praktijklessen je gegarandeerd een stuk gemakkelijker af en heb je minder lessen nodig.

4. Spoedopleiding

Wil je dat rijbewijs nu echt snel op zak hebben, dan kun je altijd voor een spoedopleiding kiezen. Er zijn verschillende aanbieders waar je je rijbewijs binnen 7 dagen kan halen. Vaak krijg je het standaard volledig pakket van 35 lessen + praktijkexamen – maar dan gewoon een stukje sneller.

5. Kies een goede rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool kan schelen in het aantal lessen dat je uiteindelijk nodig gaat hebben. De goedkoopste is niet altijd de beste! Kies een rijschool die bij jou en je wensen past en ga op zoek naar de juiste rij-instructeur. Je leert gemakkelijker van iemand waar je goed mee overweg kan!

6. Neem adviezen aan

Overleg met je rij-instructeur wanneer je klaar bent voor je praktijkexamen. Op die manier voorkom je herkansingen en dus ook extra kosten.

Leave a Response