Sport

Spieren kweken? Eet dan dit!

Jaro1152 views
spieren-kweken

Zo vlak voor de zomer zitten de sportscholen bomvol. Veel mannen (en vrouwen) willen voor de zomer nog even flink trainen om hun spiermassa te vergroten. Zo kunnen ze straks met hun fitte lichaam over het strand lopen. Ben jij ook een ‘fit boy’, maar wil het nog niet zo lukken met het kweken van spieren? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet! Want spieren krijg je niet alleen door te trainen, maar ook door goed te eten!

Voeding voor spieropbouw

Het kweken van spieren is een combinatie van gezond eten én sporten. Krachttraining is natuurlijk de basis, maar als je niet de juiste voeding eet, dan is dit niet erg effectief. Welke voeding kun je nu het beste eten als je spieren wil kweken? Uiteraard zijn dit voedingsmiddelen dit veel eiwitten oftewel proteïnen bevatten. Dit zijn bouwstoffen voor je lichaam. Wij hebben de beste voedingsmiddelen om spieren te kweken onder elkaar gezet!

1. Eieren

Eieren zitten logischerwijs vol met eiwitten. Een ei bevat maar liefst 7 gram eiwitten. Het beste kun je hardgekookte eieren eten, zo neemt je lichaam de meeste eiwitten op. Sla het eigeel niet over, want hier zitten ook nuttige voedingsstoffen in!

2. Chia zaad

Superfoods zijn trendy! Chia zaden zitten vol met eiwitten. Daarnaast zitten deze gezonde zaden vol met omega 3-vetzuren die helpen om je bloeddruk te verlagen. Bovendien zitten Chia zaden vol met vezels, antioxidanten en mineralen.

spieren-kweken-chia
Lees ook: 5 workouts voor de crosstrainer!

3. Zalm

In een stuk zalm van 100 gram zitten 20 gram proteïne. Ook bevat zalm omega-3 verzuren. Het beste kun je kiezen voor wilde zalm, maar hier is je portemonnee waarschijnlijk minder blij mee. Andere vissoorten als makreel, haring en koolvis zijn goedkopere alternatieven.

4. Kip

Kip is mager vlees, maar zit vol met eiwitten. 100 gram kipfilet bevat maar liefst 30 gram proteïne. Daarnaast is kip betaalbaar, je kunt hier dus goedkoop veel van inslaan.

Lees ook: Sterke buikspieren in 6 stappen!

5. Kwark

Zoals algemeen bekend dat kwark een positief effect heeft op de groei van je spieren. Body builders leven als het ware op dit zuivelproduct en hebben hun koelkast hiermee volstaan. Kwark zit vol met eiwitten en je kunt er grote hoeveelheden van naar binnen werken. Het beste kun je kiezen voor magere Franse kwark. Deze kwark bevat een hoog eiwitgehalte en weinig vetten.

6. Peulvruchten

Peulvruchten bevatten naast eiwitten ook veel ijzer. Peulvruchten welke het rijkst aan deze stoffen zijn: bruine bonen, zwarte bonen, linzen en pinda’s. In het geval van pinda’s kun je het beste voor ‘doppinda’s’ kiezen. Deze zijn ongezouten en minder vet, dus een stuk gezonder.

7. Zoete aardappel

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd is een aardappelsoort die veel gezonde voedingsstoffen bevat. Zo zit de bataat vol met vitamine A en helpt deze aardappelsoort om het testosteron-gehalte in je lichaam te verhogen. Kook de aardappel niet te lang, anders gaan er voedingsstoffen verloren.

spieren-kweken-bataat

Zijn we nog voedingsmiddelen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response