Sport

Sportsupplementen top-3

Redactie MannenNieuws1083 views
sportsupplementen

Eiwit, creatine en visolie behoren tot de meest gebruikte supplementen bij fitness en krachttraining. Waarom is visolie zo populair?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord of gelezen dat het belangrijk is om één tot twee keer per week vette vis te eten. De gezonde Omega-3 vetten uit haring, makreel, sardientjes of omega-3 visolie zijn namelijk belangrijk voor lichaam en hoofd.

Verhouding tussen omega-3 en omega-6

We hebben beide typen onverzadigde vetzuren nodig. We moeten ze via de voeding binnenkrijgen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan maken. Daarnaast hebben we ze ongeveer in dezelfde verhouding nodig. Deze juiste verhouding O3 / O6 werkt ontstekingsremmend en voorkomt (mede) de ontwikkeling van bekende chronische ziekten.

Maar bijna iedereen heeft een groot overschot aan Omega-6. Dit komt doordat veel producten in de supermarkt goedkope zonnebloem-, raap-, koolzaad- en palmolie bevatten, die een overschot aan Omega-6 veroorzaken. Daarnaast bevatten de goedkope supermarkt vissen (tilapia, panga of kibbeling) nauwelijks Omega-3. Zelfs de vette kweekzalm bevat nog maar een klein gedeelte van de Omega-3 van zijn wilde broertje. Het binnenkrijgen van voldoende Omega-3 vetten is lastiger dan ooit, als je niet regelmatig haring, makreel of sardientjes eet.

Gezondheidsvoordelen visolie

Een tekort aan gezonde vetten uit vette vis het afvallen flink bemoeilijken. Als je meer goede vetten binnenkrijgt gaat je lichaam sneller de slechte (opgeslagen) verzadigde vetten verbranden. Daarnaast heeft Omega-3 (de vetzuren EPA en DHA) officiële gezondheidsclaims voor het goed functioneren van hart, hersenen en ogen.

Andere relevante voordelen van omega-3 visolie voor (kracht)sporters zijn:

  • Goed voor het hart
  • Beter herstel van spieren
  • De toegevoegde vitamine D speelt een rol bij de werking van spieren
  • Het behoud van een normale bloeddruk (bij 3 g. EPA en DHA per dag)
  • Het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed (bij 2 g. EPA en DHA per dag)

Herstel

Mensen die regelmatig of intensief trainen hebben meer EPA en DHA nodig. Deze Omega-3’s verminderen de ontstekingsverschijnselen als gevolg van fysieke training, vanwege de ontstekingsremmende werking. In combinatie met regelmatige eiwitconsumptie vindt er een beter herstel van spieren plaats. Klinische studies wijzen uit dat er een synergie is tussen de werking van eiwit en visolie vergeleken met alleen eiwitconsumptie. Visolie kan het beste genomen worden na de training, tijdens of na een maaltijd. De aanwezigheid van andere vetten (zuivel, vlees, noten) zorgt dat alle Omega-3 goed wordt opgenomen.

Duursport

Ook duursporters profiteren van verbeterd transport tussen cellen. Omega-3 vetzuren stimuleren de aerobe stofwisseling. Een Japanse studie met visolie zag een groter uithoudingsvermogen. Een Poolse studie met wielrenners noteerde verbeterde maximale zuurstofopname. Omega-3 vetzuren hebben een belangrijke rol in de vetstofwisseling en bij vetverlies en het verminderen van vetmassa, omdat Omega-3 de insuline gevoeligheid van cellen verbetert.

Visolie van Arctic Blue

Veel visolie is op basis van ansjovis en sardientjes en komt oorspronkelijk uit warme landen als Peru. De visolie van Arctic Blue komt uit Noorwegen of Alaska. In Noorwegen, zelfs binnen de Poolcirkel, wordt de olie zelfs al op de boot gewonnen, binnen 6 uur na de vangst. Hierdoor is de visolie die Arctic Blue gebruikt zo vers mogelijk. Het is heel belangrijk om verse (dus niet-geoxideerde) olie gebruiken, want alleen is er sprake van bovenstaande gezondheidseffecten.

  • Arctic Blue is een Nederlands merk dat, als enige, het ultieme certificaat in handen heeft voor gebruik van pure, schone en duurzame olie: het blauwe MSC keurmerk.
  • De vloeibare visolie is echt waar voor je geld, want hoog gedoseerd (meer EPA en DHA dan een capsule-product), maar niet hoog geprijsd.
  • Veel Omega-3 vis- en/of lijnzaadoliën zijn niet echt smakelijk. Bij de twee heerlijke smaken van Arctic Blue is geen afwijking te proeven.

Twee verschillende smaken!

De visolie van Arctic Blue is te verkrijgen in de smaken anijsdrop en sinaasappel. Je kunt het direct van de lepel nemen, of door je kwark, yoghurt of smoothie doen. Nu zonder verzendkosten en met volume korting te bestellen!

Klik hier om de visolie van Arctic Blue te bestellen!

visolie arctic blue fitness

Vegetariër/veganist?

Wil je geen visolie, maar liever een plantaardige Omega-3? Algenolie heeft de kracht van visolie omdat het dezelfde Omega-3 vetzuren bevat. Arctic Blue was de eerste in Nederland met een vegan geregistreerde algenolie, omdat ze de gelatine in de capsule hebben vervangen door zeewier.

Leave a Response