Reizen

Stedentrip Keulen met de mannen, een goede keus

Tom van Pinxteren1581 views
Citytrip Keulen

Waarschijnlijk associeer je een citytrip naar Keulen vooral met de kerstmarkt. De stad heeft een beetje een slecht imago wat betreft activiteiten voor mannen. Toch is een stedentrip naar Keulen geen slechte keus als vriendengroep. Er is genoeg te doen naast shoppen of naar de kerstmarkt. Hier vind je wat tips voor je citytrip naar Keulen.

Brauhausen

Net als in de rest van Duitsland, vind je in Keulen Brauhaus-restaurants. Het zijn brouwerijen waar je kan drinken en een hapje eten. De brouwhuizen schenken Kölsch, het bier wat alleen in de regio van Keulen gebrouwen mag worden. De Altstadt is tal van dit soort tenten rijk. Eigenlijk is een Brauhaus-tour ideaal om je stedentrip in Keulen mee te beginnen. Met je vrienden werk je een aantal Kölsch-proeverijen af en leer je de drinkcultuur in Keulen kennen. Het is een goeie opwarmer voor een gezellige stedentrip in Cologne.  Let op, heb je genoeg gedronken? Leg dan je viltje bovenop je glas. Wanneer je dit niet doet wordt hij gewoon weer bijgevuld.

Kölsch in Keulen

Rokerssalons 

Tijdens je citytrip in Keulen is een bezoek aan een rokerssalon een leuke activiteit. Het is een ontspannen manier om je vriendenweekend af te sluiten. In rokerssalon La Galana zijn de Caribische sferen het belangrijkst. Bij een bezoek geniet je van Cubaanse sigaren en rum. Even lekker ontspannen en napraten over de avond ervoor. Deze activiteit is niet aan te raden als je een hekel aan rook hebt.

Rokerssalon in Keulen

Biercafé’s

Het is tegenwoordig helemaal hip om speciaalbier te drinken. Toch is Keulen niet het meest voor de hand liggend om verschillende biertjes te drinken. De Brauhausen schenken over het algemeen maar een soort bier. Toch is de vraag naar biercafé’s ook aan het groeien in Duitsland. Tegenwoordig vind je in Keulen veel leuke tentjes met een uitgebreide bierkaart. Het Biermuseum is bijvoorbeeld zo’n café. Ook tijdens je citytrip in Köln is speciaalbier drinken een optie.

Platenzaken

De mannen die even geen zin hebben in alcohol of sigaren kunnen een kijkje neem in een aantal mooie platenzaken. In het Belgisches Viertel bevindt zich het middelpunt van de muziekscene van Keulen. Je vindt hier een aantal prachtige platenzaken om te bezoeken. Ook is het Belgisches Viertel een wijk met veel hippe cafétjes en modezaken. Lp-liefhebbers moeten hier heen tijdens hun citytrip naar Keulen.

LPs kopen in Keulen

Bezienswaardigheden 

Tijdens je stedentrip naar Keulen moet je ook wat bezienswaardigheden afwerken. Het is natuurlijk een vooroordeel dat je mannenweekend alleen draait om bierdrinken. Als je in Keulen bent ga je natuurlijk even kijken bij de bekende Dom van Keulen. De kathedraal staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en is een prachtig bouwwerk. De Dom bevindt zich in de Altstadt, het historische centrum. Hier vind je ook talloze musea zoals bijvoorbeeld het Romeins- Germaans Museum. Een wandeling door dit deel van de stad is echt de moeite waard. Gelukkig bevinden de brouwhuizen zich ook in de Altstadt. Zo pak je toch wat bezienswaardigheden mee op je citytrip naar Keulen.

De Dom van Keulen

Genoeg activiteiten om je weekend mee te vullen. Een voordeel is dat je stedentrip naar Keulen met de trein of auto te doen is. Geen dure vliegtickets of lange inchecktijden. Hierdoor blijft er geld over om in je weekend te besteden. Lees in het volgende artikel over andere stedentripbestemmingen voor mannen. Keulen is in ieder geval een absolute aanrader.

Leave a Response