Automotive

Stoere auto’s, blinkende velgen en hippe accessoires

Redactie MannenNieuws1119 views
Mercedes_SLK_met_18_inch_GMP_Stellar_FP-GME_800_533_70

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars. We kennen het gezegde allemaal wel. Maar ook in de praktijk blijkt dit vaak voor te komen dat beide geslachten een hele andere mening over iets hebben. Zo schreven we al eerder over “Het verschil tussen mannen en vrouwen qua smartphonegebruik” Heb je het over auto’s, dan kom je doorgaans toch op het “mannenterrein”. Wat vinden mannen nou een stoere auto en hoe kijken vrouwen daar tegenaan?

Wat vinden mannen een stoere auto?

Mannen vinden vaak lage, sportieve wagens stoer. Voor het sportieve uiterlijk van de auto kunnen een spoiler, lichtmetalen velgen of felgekleurde remklauwen een bestaande auto een stoerder uiterlijk geven.

BMW X6 met GMP Dynamic velgen

Bron: https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/bmw

Wat de kleur betreft, wordt een matzwarte kleur vaak als stoer ervaren. Maar ook gewoon glanzend zwart, donkerblauw of grijs vallen vaak in de smaak.  Typisch is wel dat bij de echt dure merken er vaak fellere kleuren worden verwacht zoals bij een Ferrari, maar niet zo zeer bij normalere sportwagens.

Qua verlichting vinden de meeste mannen ledverlichting mooi. Dit kan zelfs onder de auto gemonteerd worden, al mag je dan (als het aanstaat) niet op de openbare weg rijden. Dit staat in artikel 5.2.65 van het Voertuigreglement – of voor makkelijker te volgen uitleg de ANWB.

Last but not least is het aantal pk’s en Nm’s zorgt ervoor dat het testosterongehalte van vele mannen begint te borrelen. Hoe snel kan jouw auto trekken van nul tot 100? Een mooi motorgeluid erbij maakt het stoere gehalte af.

In het kort: Een stoere kleur, een mooie set velgen en veel PK’s.

Maar hoe zit het bij vrouwen?

Net zo zeer als dat niet iedere man een autoliefhebber is, is niet iedere vrouw er geen. Maar vinden vrouwen dan hetzelfde stoer aan een auto als mannen, of zit het toch anders?

Hoewel vrouwen vaak voor een iets ruimer model gaan, zijn er ook best veel liefhebbers van sportmodellen. De meeste vrouwen vinden een spoiler bij een auto niet zo mooi. Dat is vaak te groot, of brengt het elegante model van de wagen in de war. Lichtmetalen velgen en felgekleurde remklauwen vallen, net zoals bij mannen, ook bij vrouwen in de smaak.

Qua kleur is het sneller ieder voor zich bij vrouwen. Vrouwen denken ook vaak praktisch, wat inhoudt dat ze een grijze kleur verkiezen boven een matzwarte kleur. Op een grijze kleur zal minder snel gebruiksschade te zien zijn. Ledverlichting in de koplampen vinden vrouwen mooi, onder de auto vinden ze dan weer vaak overdreven. Vrouwelijke autoliefhebbers zijn net zo zeer als mannen geïnteresseerd in het aantal pk’s in de wagen en ook het geluid wat de auto maakt, vinden veel vrouwen belangrijk. Wat ze mooi vinden aan geluid is dan vaak wel gevarieerder dan bij de mannelijke autoliefhebbers.

Leave a Response