AutomotiveFeaturedLifestyle

Stoere en betaalbare auto’s voor mannen

Danny Bijl5838 views
1998 Toyota MR2

Jouw vriendin heeft haar oog laten vallen op een nieuwe auto: ze beschrijft hem als “degelijk”, “hip”, “praktisch” en “compact”. Kortom, de kans is dus levensgroot dat het een auto is waar jij niet in gezien wilt worden…

Voor mannen is de auto nu eenmaal een verlengstuk van zichzelf en wil je in ieder geval dat je blij wordt als je naar je auto kijkt. Is die ook nog betaalbaar, dan is dat helemaal mooi!

Wat maakt een auto stoer?

Over smaak valt niet te twisten. Wat de één prachtig vindt, dat vindt iemand anders maar niks. Wat maakt voor de meeste mannen een auto stoer? Een paar vuistregels:

  • Ontwerp: een beetje een lage en hoekige auto ziet er al een stuk stoerder uit dan een auto met veel rondingen of een hoge carrosserie. Huiver maar eens als je aan de Matrix of Multipla denkt.
  • Sportief uiterlijk: hoe sportiever de auto eruitziet, des te stoerder hij overkomt. Spoilers, lichtmetalen velgen, extra grote luchtinlaten – het helpt allemaal om de auto een mannelijker uiterlijk te geven.
  • Kleur: tenzij je een Lamborghini hebt, kom je niet weg met felle kleuren. Donkere kleuren als zwart en grijs geven een auto een stoerder uiterlijk.
  • Verlichting: Xenonlampen doen echt wat voor je auto. Neon of ledverlichting onder de auto kan ook helpen, maar te veel daarvan verandert stoer in kinderachtig.
  • Vermogen: wat er onder de motorkap ligt zie je niet, maar het aantal pk’s maakt je auto natuurlijk wel stoerder.

Wat zijn betaalbare stoere auto’s?

Een paar voorbeelden van auto’s die door veel mannen stoer worden gevonden en ook redelijk goedkoop in de aanschaf zijn:

Toyota MR2
Een mooi gestroomlijnde cabriolet met prima wegligging. Ook makkelijk te tunen.

1998 Toyota MR2

Mazda MX5
Nog zo’n opvallende cabrio. Voor weinig geld rijd je een heerlijke auto.

Mazda mx5

Volkswagen Golf
Al jaren één van de meest gepimpte auto’s. Altijd erg duur om aan te schaffen, maar door de crisis bij Volkswagen kunnen de prijzen nu weleens wat lager gaan liggen.

volkswagen golf mannenauto

Seat Leon
Al jaren het stoerste model van Seat. En omdat deze door Seat wordt gemaakt een stuk goedkoper dan de Golf.

seat leon mannenauto

Renault Mégane Coupé
Niet alle uitvoeringen zijn even stoer, maar er zijn een hoop leuke en sportieve uitvoeringen van deze auto te vinden. Bovendien betaal je voor deze auto niet de hoofdprijs.

Renault Megane Coupe

Let goed op bijkomende kosten

Een stoere auto kun je vaak goedkoop aanschaffen. Maar als je wilt dat hij in ge- en verbruik ook betaalbaar is, let dan op een aantal zaken:

Autoverzekering: je kunt natuurlijk niet onverzekerd rondrijden, maar doe wel vergelijkend warenonderzoek bij autoverzekeraars voordat je iets afsluit. Dit om te zien wat voor maandpremie je voor elke autoverzekering kwijt bent. Op de website van de meeste verzekeraars kun je je premie berekenen aan de hand van het kenteken en het aantal schadevrije jaren.

Onderhoudskosten: in de regel geldt: hoe zeldzamer het merk van je auto en des te meer afwijkend de maten, des te duurder zijn de reserveonderdelen.

Restwaarde: sommige auto’s zijn erg waardevast, anderen leveren na een aantal jaar bijna niets meer op.

Wegenbelasting: het is ook handig om te weten hoeveel motorrijtuigenbelasting je moet betalen voor je stoere auto. Voor de belastingdienst is een auto tegenwoordig pas een echt een klassieker of oldtimer als deze al 40 jaar op de weg rijdt.

Kortom, betaalbare en stoere auto’s zijn er zeker, maar het loont om even goed te zoeken naar de juiste auto als je er eentje wilt kopen. Alleen, niet aan je vriendin vertellen…

Leave a Response