Films & Series

Stoere kerstfilms

Tom van Pinxteren932 views
Stoere kerstfilms

Kerstfilms speciaal voor mannen zijn er niet zoveel. Raar eigenlijk, want kerstfilms zijn er in overvloed. Toch is het gelukt om vijf stoere kerstfilms te vinden die het thema kerst bevatten. Lekker voor de afwisseling tijdens jouw kerstdagen.

Die Hard

Een stoere kerstfilm voor mannen is Die Hard. Hoewel er nogal wat discussie is over of het een kerstfilm is, zijn er toch genoeg argumenten te bedenken. Zo worden er tijdens de film genoeg quotes met een kerst tintje aangehaald. Ook speelt de film zich af op kerstavond. De hoofdpersoon John McClane belandt in een bijzondere situatie onderweg naar de kerstborrel op het werk van zijn vriendin. Een stoere film met een vleugje kerst.

Trading Places

Een kerstfilm heeft een thema rond arm en rijk. Trading Places gaat over het nature of nurture debat. Twee rijke broers gaan het testen. Ze ontslaan een succesvolle werknemer en zorgen dat hij dakloos wordt. Vervolgens stellen ze een arme man aan in de functie. Het verhaal gaat over naastenliefde en je raadt het al: het speelt zich af rond kerst. Een prima kerstfilm voor mannen.

Lethal Weapon

Lethal Weapon is een stoere film waarin kerst terugkomt. Politieman Martin Riggs is zijn vrouw verloren en ziet het leven niet meer zitten. Een Buggs Bunny-kerstspecial overtuigt hem om toch verder te gaan. Riggs krijgt een partner bij de politie. De film eindigt in een kerstdiner waarin hij aanschuift bij de familie van zijn nieuwe partner.

Bad Santa

Als je aan een stoere kerstfilm voor mannen denkt, kan er maar een film in je opkomen: Bad Santa! Even klaar met al het zoete geneuzel? Dan is deze film een verademing. Thema’s zoals geweld, seks en criminaliteit komen in de film terug. Ondanks dat krijg je er toch nog een beetje een kerstgevoel van. De ultieme stoere kerstfilm.

Fatman

Er is ook een nieuwe kerstfilm voor mannen uitgekomen dit jaar. Mel Gibson speelt een kerstman met een alcoholprobleem. Hij wordt ook nog eens opgejaagd door een huurmoordenaar. Het is weer eens wat anders dan een traditioneel kerstverhaal. 

Al met al gaat het rond kerst niet om actie en testosteron. Daarom zijn er geen grote hoeveelheden stoere kerstfilms voor enkel mannen. Wellicht moeten we dat ok niet willen. Lekker met je vriendin op de bank een gezellige kerstfilm kijken is ook niks mis mee. Wanneer reizen weer mogelijk is, vind je in het volgende artikel 8 bestemmingen om met kerst met je vriendin te bezoeken. Voor Oud en Nieuw vind je in het volgende artikel welke champagne je in huis moet halen.

Leave a Response