ReizenLifestyle

Supersnel van kantoor naar huis en zonder file?

Redactie MannenNieuws966 views
speed pedelec

Wie wil dat nou niet? Supersnel naar huis na een lange werkdag. En dan ook nog eens zonder file ook, want daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Je bent het liefst zo snel mogelijk thuis. Helaas is dit niet altijd mogelijk wanneer je kiest voor de auto, want dan is het veelal achter aansluiten bij een hele rits aan rode lampjes. Ook het OV is niet altijd de snelste optie. Of het nu de trein, bus, metro of tram is, je bent toch afhankelijk van anderen en dat is toch nooit prettig? Heb je wel eens gedacht aan een super snelle elektrische fiets, oftewel een speed pedelec?

Met de speed pedelec naar het werk

Met de fiets naar het werk is wellicht niet altijd zo populair. Je kunt namelijk in een flinke bui terecht komen, je kunt wellicht met enige transpiratie aankomen op het werk waardoor je je niet fris voelt. Of wellicht heb je geen zin om tegen de wind in te fietsen? Daarnaast neemt het vaak ook nog veel tijd in beslag, omdat je simpelweg niet zo hard kunt of wilt fietsen. Dan is de speed pedelec echt een uitkomst.

Een speed pedelec of een scooter?

Een scooter is wellicht niet zo sportief, met een speed pedelec heb je wel de snelheid en ook nog eens de dagelijkse beweging. Een speed pedelec gaat maar liefst 45 km/u en je kunt er dus behoorlijke snelheden mee bereiken. Deze snelheden haal je wellicht niet eens op je racefiets, althans niet voor een langere afstand. Deze elektrische fiets is speciaal gemaakt voor hoge snelheden en je bent binnen no-time lekker thuis. Uiteraard moet je wel eens de regen trotseren, maar gelukkig regent het in Nederland lang niet zo vaak als je denkt. 90% van alle ritten kom je gewoon droog aan op je werk of thuis. Dat valt best mee toch?

Een speed pedelec een flinke investering

Een nadeel van een speed pedelec is de investering die er bij komt kijken. Het model van Gazelle, de Cityzen Speed kost een kleine 4000 euro. Dat is een behoorlijk dure fiets horen we je denken. Maar voor een fatsoenlijke scooter ben je ook dit soort bedragen kwijt en daarbij komen ook nog benzinekosten kijken. Door je auto te laten staan bespaar je nog meer benzinekosten. Nog een bijkomstigheid, dit is toch een stukje beter voor het milieu?

Actieradius van een speed pedelec

We kijken weer naar het topmodel van Gazelle, deze speed pedelec heeft een actieradius van 120 km. Hier kun je dus flinke afstanden mee afleggen voordat je de accu weer moet opladen. Je hebt dus niet naar elke rit omkijken naar je accu, prettig toch?

Leave a Response