Films & SeriesFeatured

The Hitman’s Bodyguard: spectaculaire actiefilm met een Nederlands tintje!

David1270 views
Hitman'sBodyguard

We kennen actiehelden als 007 en Jason Bourne, maar na het zien van The Hitman’s Bodyguard zou je hier zo maar een naam aan kunnen toevoegen: Michael Bryce. Michael is een aan lager wal geraakte bodyguard die zijn carrière noodgedwongen nieuw leven in moet blazen. Je kunt The Hitman’s Bodyguard vanaf vandaag bekijken via online streamingdienst Videoland.

Daarvoor wacht hem een moeilijke opgave, want hij moet de keiharde huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) beschermen, terwijl Wit-Russische agenten hem willen vermoorden. The Hitman’s Bodyguard is een echte actiekraker die zich deels afspeelt in Nederland. Heb je zin in spectaculaire gevechten en plot twists, dan zit je goed met The Hitman’s Bodyguard.

Het leven van een huurmoordenaar: iedere fout kan fataal zijn

Michael Bryce is een elite bodyguard voor wie het compleet mis gaat. Tijdens één van zijn opdrachten moet hij een belangrijke Japanse wapenhandelaar beschermen, maar wanneer hij de dood van de Japanner niet kan voorkomen, lijkt zijn carrière voorbij.

Bryce raakt aan lager wal en leidt een uitzichtloos bestaan als beveiliger in Londen, totdat een wel heel bijzondere opdracht op zijn pad komt. De Wit-Russische oorlogsmisdadiger Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) moet terecht staan voor zijn daden bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Er is echter één probleem: alle getuigen van zijn misdaden worden één voor één geliquideerd.

Al snel vestigt het Hof haar hoop op een controversieel persoon: de huurmoordenaar Darius Kincaid. Kincaid zit een lange gevangenisstraf uit voor meerdere huurmoorden, maar is de enige getuige die Dukhovich nog veroordeeld kan krijgen.

Om te kunnen getuigen moet Kincaid vanuit Engeland naar Den Haag worden vervoerd. Overal op de weg liggen de handlangers van Dukhovich echter op de loer om ook Kincaid om het leven te brengen. Het is aan Bryce om hem veilig naar Den Haag te begeleiden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Sterrencast en briljante chemie Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson

Wie een blik werpt op de cast van The Hitman’s Bodyguard valt direct één ding op: de makers van de film hebben louter wereldsterren aangetrokken voor de hoofdrollen. Met de jonge Ryan Reynolds en ervaren Samuel L. Jackson, is er een chemie gecreëerd die enkel positieve reacties heeft ontvangen.

Beide spelen keiharde personages, maar daarmee zijn alle overeenkomsten tussen de twee ook genoemd. De twee tegenpolen moeten het echter met elkaar doen om levend in Den Haag aan te komen en de manier waarop Reynolds en Jackson deze samenwerking tot leven brengen is ijzersterk. Met intense scènes en zo nu en dan gevatte humor word je al snel in het verhaal van het duo gezogen.

In The Hitman’s Bodyguard zijn verder grote rollen voor Gary Oldman (één Oscarnominatie) en Salma Hayek (eveneens een Oscarnominatie) weggelegd en staat de cast dus als een huis.

Leuk voor ons is dat grote delen van de film in hartje Amsterdam zijn opgenomen. Met spectaculaire explosies, enerverende vuurgevechten en bloedstollende achtervolgingen zie je de hoofdstad als nooit tevoren. Ook leuk is de verschijning van Barry Atsma in de film, die de rol van internationaal aanklager vertolkt.

Hitman'sBodyguard_ 3

The Hitman’s Bodyguard is de ideale film als je op zoek bent naar spannende actie met zo nu en dan een goede grap. Je kunt de film vanaf vandaag streamen via Videoland. Bekijk hieronder alvast de trailer!


Leave a Response