Films & SeriesFeatured

The Tunnel: ijzingwekkende thriller serie komt met derde seizoen

David2034 views
TheTunnel

In een tijd waar Europa van de ene crisis in de andere crisis rolt, staan de Franse en Engelse politie ook nog eens voor een grote uitdaging. Het doormidden gezaagde lijk van een vrouwelijk parlementslid wordt namelijk gevonden op precies de grens tussen beide landen. The Tunnel vertelt het verhaal van twee politiefunctionarissen die voor een moeilijke opgave staan, namelijk het opsporen van een seriemoordenaar en levensgevaarlijk crimineel duo.

Na twee succesvolle seizoenen, is vanaf vandaag het derde en laatste seizoen van de hitserie te zien via online streamingdienst Videoland. The Tunnel is gebaseerd op het zeer succesvolle The Bridge, een Zweeds-Deense serie met een vergelijkbaar verhaal.

Een gedwongen en lastige samenwerking

In het eerste seizoen van The Tunnel volgen we de Engelse detective Karl Roebuck en Franse detective Elise Wassermann, die na de vondst van twee verminkte lichamen samen moeten werken om de moordenaar op te sporen. De lichamen worden gevonden in de Kanaaltunnel, die de grens tussen Engeland en Frankrijk vormt.

Na de ontdekking van de gruwelmoorden blijkt al snel dat het duo te maken heeft met een seriemoordenaar met duistere motieven. De combinatie van de koppige Roebuck en de jonge, maar uiterst serieuze Wassermann is niet direct een daverend succes. Beiden hebben de nodige problemen in hun privéleven, maar wanneer de misdaden steeds ernstiger worden, moet het duo hun privéproblemen wel opzij schuiven en de handen permanent ineenslaan.

In het derde en laatste seizoen van The Tunnel staan Wassermann en Roebuck voor een grotere uitdaging dan ooit. Te midden van de Europese vluchtelingencrisis en de opkomst van extreemrechtse groeperingen moeten de politiecommandanten de strijd aangaan met een dodelijk duo dat de politiemachten van beide landen in het nauw drijft.

Succesvolle remake met ijzersterke cast

Als Frans-Britse remake van hitserie The Bridge, lag de lat erg hoog voor de makers van The Tunnel. Waar remakes het vaak niet halen bij het origineel, gaat deze regel niet op voor The Tunnel. Net als in de eerste twee seizoenen, stelen Stephen Dillane en Clémence Poésy wederom de show in hun hoofdrollen als Karl Roebuck en Elise Wassermann.

De serie wordt door experts geroemd om haar evenwichtige cast. Hoewel Dillane (Game of Thrones) en Poésy (Harry Potter) gevestigde namen zijn in de filmwereld, maakt The Tunnel verder veelal gebruik van acteurs en actrices die bij het grote publiek nog onbekend zijn. Die keuze heeft goed uitgepakt, want vrijwel iedere speler lijkt gemaakt te zijn voor zijn of haar rol.

Het langverwachte derde seizoen van The Tunnel brengt de spanning van de eerdere twee seizoenen tot een ongekend hoog niveau. Tijdens de zes lange afleveringen zit je ongetwijfeld aan de buis gekluisterd, met uiteindelijk een finale waarover nog veel nagepraat gaat worden.

Je kunt het volledige finale seizoen van The Tunnel vanaf vandaag bekijken via online streamingdienst Videoland. Bekijk hier alvast de trailer!
Leave a Response