Films & Series

The Wire, een van de meest onderschatte series ooit!

Jaro1099 views
the-wire

HBO maakt al jaren de beste series. Denk aan The Sopranos, Rome, Deadwood en natuurlijk Game of Thrones. Deze series zijn wereldwijd razend populair. Zo is Game of Thrones de meest gedownloade serie van de afgelopen jaren en beschouwen veel mensen The Sopranos als de beste serie ooit. Een andere serie van HBO die ook in dit rijtje thuishoort is The Wire. Een misdaadserie die absoluut het bekijken waard is!

The Wire

Deze misdaadserie kwam in 2002 voor het eerst op de Amerikaanse televisie en telt maar liefst 5 seizoenen. In Amerika was The Wire een gigantische hit! Op IMDB wordt de serie beoordeeld met een 9.3(!). Waar The Sopranos wel op de Nederlandse televisie te zien was, is The Wire nog nooit uitgezonden in Nederland. Wel kun je de serie kijken als je een abonnement op HBO hebt. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken van het eerste seizoen:

Baltimore

In The Wire volgen we het criminele circuit in Baltimore. Het gaat er hard aan toe in deze Oost Amerikaanse havenstad. Zo kent deze stad een gemiddelde van bijna 1 moord per dag. Het zijn voornamelijk Afro-Amerikanen die de stad onveilig maken. Er worden veel drugs gebruikt en gedeald en hier komt uiteraard ook het nodige geweld bij kijken. De politie volgt de criminelen middels afluisterapparatuur, vandaar de naam: The Wire. Dit zorgt voor een spanning die constant aanwezig is in de serie. De kijker weet wat de politie weet, maar ziet tegelijkertijd wat de politie nog niet weet!

Uniek

Wat deze serie zo uniek maakt is het realisme. Zo zijn veel personages uit de serie gebaseerd op inwoners van Baltimore en bestaat de cast voornamelijk uit ‘onbekende’ namen. In The Wire volg je de situatie in Baltimore vanuit de ogen van de ‘gangsters’, maar ook vanuit het standpunt van de politie. Je ziet de gebeurtenissen als het ware van beide kanten gebeuren. Op deze manier krijg je sympathie voor de politie, maar ook zeker voor de criminelen. Het is dus ook beslist geen politieserie waarvan er honderden zijn. Het is meer een dramaserie met vlijmscherpe dialogen, interessante sociale dilemma’s en natuurlijk een vleugje actie!

the-wire-2

Lees ook: Deze dingen wist je nog niet over ‘The Sopranos’

5 seizoenen

In totaal zijn er 5 seizoenen gemaakt met in totaal 60 afleveringen. Waar je in het eerste seizoen kennis maakt met de hoofdrolspelers, komt het verhaal in het 5e seizoen sensationeel tot einde. Wanneer je de serie af hebt gezien realiseer je dat het verschil tussen goed en kwaad eigenlijk niet eens zo groot is…

the-wire-3

Heb jij The Wire al gezien? Zo ja, vond jij het ook zo’n geweldige serie?!

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response