Thuis moet gelijkstaan aan comfort, geborgenheid en veiligheid. Zonder een veilig gevoel thuis, voelt kamer of woning direct minder aan als thuis. Afhankelijk van de locatie waar je woont kun je meer of minder waarde hechten aan de veiligheidsmaatregelen die je in en om het huis treft.
Het is tegenwoordig erg eenvoudig om zelf je woning te beveiligen. Hoewel een beveiligingsbedrijf kan controleren of alles naar behoren is, kom je zelf een behoorlijk eind met diverse maatregelen.
Mannennieuws zet enkele handige veiligheidsmaatregelen voor thuis op een rijtje. Voel je thuis veiliger dan ooit.
- Anti-inbraakstrips
Met speciaal anti-inbraakstrips kun je kozijnen en deuren stevig beveiligen. Sommige deuren zijn nog altijd eenvoudig open te breken met een ouderwetse koevoet. Dat is zonde, want je schiet weinig op met goede sloten als een inbreker simpelweg de hele deur kan openbreken met grof geweld. Je kunt ook sensoren plaatsen, zoals bijvoorbeeld deze.
Je plaatst anti-inbraakstrips over naden tussen deuren. Worden de strips goed geplaatst, dan is het onmogelijk om er een gereedschap tussen te duwen en de deur of het raam open te breken.
- IP camera
Met een zogenaamde IP camera kun je zelf beveiligingscamera’s opstellen in en rond het huis. Een dergelijke camera werkt met behulp van Wifi en is via een beveiligde omgeving op afstand te gebruiken. Je kunt op deze wijze de camera’s bekijken en besturen vanuit huis, maar ook als je op het werk of zelfs op vakantie bent.
Bovendien is de tijd van onscherpe beveiligingsbeelden voorbij. Een goede IP camera Wifi is full HD, heeft kleurenbeeld en zelfs infrarood voor nachtbeelden. Je kunt hierdoor op ieder moment een zeer scherp beeld hebben van mogelijke inbrekers of vandalen.
- Beveiligingslicht
Inbrekers houden er vanzelfsprekend niet van om in het zicht van de buurt hun slag te slaan. Dat ze vaak ’s nachts kun kans pakken is niet verwonderlijk, maar ook ’s nachts kun je het moeilijk voor ze maken. Met speciale beveiligingslichten zet je ze ongewild in de spotlight. Deze grote lampen werken met een bewegingssensor en tijdschakelaar.
Beweegt iemand ’s nachts langs de sensor, dan gaat de lamp direct aan. Niet alleen wordt de inbreker zo zichtbaar voor anderen, ook veroorzaakt het vaak een schrikreactie en laten de criminelen de woning voor wat het is.
- Smart Home beveiligingssysteem
Een Smart Home beveiligingssysteem vormt de nieuwe, slimme manier van huisbeveiliging. Met een slim beveiliggingssysteem kun je de woning ontzettend uitgebreid beveiligen.
Een Smart Home beveiligingssysteem bestaat in eerste instantie uit een besturingssysteem. Op deze besturing kunnen diverse andere beveiligingsapparaten worden aangesloten. Deze kunnen eenvoudig vanuit één punt bestuurd worden. Beveiligingsapparaten die onder meer aangesloten kunnen worden op een Smart Home beveiligingssysteem zijn:
- Bewegingssensoren
- IP camera’s
- Sirenes
- Elektronische sloten
- Microfoons
Het handige aan een Smart Home beveiligingssysteem is dat men zelf kan bepalen hoe uitgebreid het wordt opgebouwd. Met name de betere systeem kunnen veel apparaten tegelijkertijd aan en maken het gemakkelijk om alle beveiliging op één centrale plek in de gaten te kunnen houden.
- Tijdschakelaars
Met een tijdschakelaar kun je apparaten op gezette momenten laten in- of uitschakelen. Dit is met name handig wanneer je enige tijd van huis bent, maar kan ook gebruikt worden in periodes dat er wel iemand thuis is.
Tijdschakelaars worden meestal gebruikt om verlichting aan of uit te zetten, maar kunnen ook gebruikt worden voor het in- en uitschakelen van bijvoorbeeld bewegingssensoren en alarmsystemen.