Sport

Tien tips om winst te maken met voetbalwedden

David1375 views

In het voetbalseizoen 2015/2016 werd in de Engelse competitie totaal onverwacht Leicester City kampioen. De ploeg, die volgens vrijwel iedereen de gedoodverfde nummer laatst was, imponeerde en had met vier punten verschil zelfs enige marge op nummer twee Arsenal.

Dat niemand het kampioenschap aan zag komen, bleek ook wel uit de noteringen van de gokkantoren: voor een kampioenschap van Leicester City kreeg je aan het begin van het seizoen ongeveer vijfduizend keer je inzet terug. Enkele geluksvogels die zo gek waren de weddenschap te plaatsen, wonnen op deze manier soms wel tienduizenden euro’s.

Een gebeurtenis als het kampioenschap van Leicester City is moeilijk om aan te zien komen, maar er zijn meer manieren om winst te maken met voetbalwedden. Met behulp van enkele trucjes kun je de kans op winst vergroten.

1. Ken de teams

Het wordt dan wel ‘gokken’ genoemd, helemaal geluk is het natuurlijk niet. Probeer de teams die spelen zo goed mogelijk te kennen. Speelt er bijvoorbeeld een aanvallende ploeg tegen een team met een slechte verdediging, dan zou je kunnen wedden op een wedstrijd met meer dan drie doelpunten.

2. Blijf altijd op de hoogte

Soms gebeurt er iets in een team dat invloed kan hebben op de kansen van dat team in de volgende wedstrijd. Lang niet altijd neemt een wedkantoor deze veranderingen mee in de noteringen. Verliest een team bijvoorbeeld een dag voor de wedstrijd de sterspeler, dan kun je tegen dit team gaan wedden met een relatief hoge notering.

3. Ga voor weddenschappen waarbij je meer dan twee keer je inzet krijgt

Bij de meeste wedkantoren worden kansen van een team uitgedrukt in een cijfer met twee decimalen, bijvoorbeeld 1,52. Dit wil zeggen dat wanneer je op dit team wedt en de weddenschap wordt gewonnen, je 1,52 keer je inzet terugkrijgt. Hoe lager het getal (tot maximaal 1,00), hoe groter het wedkantoor de kans acht dat deze uitkomst daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

De ervaring leert dat je het meeste opschiet als je weddenschappen aangaat met een notering van 2,00 of meer. Een weddenschap met lage notering komt doorgaans vaker uit, omdat dit meestal de meest logische uitkomst is. De winst is echter zo klein bij een notering lager dan 2,00, dat je aardig wat moet winnen voordat je weer eens mag verliezen. Kies liever een iets groter (weloverwogen) risico met de kans op hogere uitbetalingen.

4. Zet vroeg in

Hoe eerder je een weddenschap aangaat, hoe groter de uitbetaling vaak is. Wil je bijvoorbeeld wedden op de eindwinst van Ajax in de Europa League of het kampioenschap van Feyenoord in de Eredivisie, dan had je een maand geleden een hogere uitbetaling gekregen dan wanneer je de weddenschap op dit moment afsluit.

5. Gecombineerde weddenschappen

Door weddenschappen te combineren kun je soms enorme winst maken, terwijl je niet enorm risicovolle weddenschappen hoeft af te sluiten. Bij een gecombineerde weddenschap moeten alle individuele weddenschappen gewonnen worden om uitbetaald te krijgen. Dit is lastiger, maar de uitbetaling is ook veel hoger.

De noteringen van de afgesloten weddenschappen worden namelijk met elkaar vermenigvuldigd.

Voorbeeld: voor weddenschap 1 krijg je bij winst twee keer je inzet. Voor weddenschap twee krijg je bij winst drie keer je inzet. Combineer je deze twee, dan krijg 2 x 3 = 6 keer je inzet terug wanneer beide weddenschappen uitkomen.

6. Spreid je winkansen

Stel: je wilt met vijftig euro gaan wedden op een voetbalwedstrijd in het weekend. Je kunt dan twee keer 25 euro inzetten op twee verschillende wedstrijden. De kans op winst is alleen net wat groter wanneer je bijvoorbeeld tien weddenschappen van vijf euro afsluit.

Bovendien is de kans dat je geld overhoudt groter wanneer de weddenschappen de verkeerde kant op vallen. Tenslotte is het ook nog eens leuker om met meerdere weddenschappen bezig te zijn.

7. Maak gebruik van bonussen

Veel wedkantoren hebben bonussen voor bepaalde weddenschappen of simpelweg het deelnemen aan de website. Dat kan een welkomstbonus zijn, maar ook een specifieke bonus voor een speciale wedstrijd of een speciaal toernooi.

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van deze bonussen, omdat je zo extra geld kunt vrijspelen om mee te wedden.

8. Evalueer je resultaten

Probeer regelmatig te evalueren hoe je wedresultaten zijn geweest. Wed je bijvoorbeeld veel op het aantal gele kaarten in een wedstrijd, maar gaat het meestal mis, dan moet je misschien op andere zaken gaan wedden. Voetbalwedden biedt enorm veel opties om op te wedden, dus probeer erachter te komen waar je de meeste winst behaalt.

9. Livewedden kan lucratief zijn

Bij veel websites is het ook mogelijk om live te wedden op gebeurtenissen in een wedstrijd. Dit biedt kansen, omdat je aan de hand van het spelbeeld beter kunt inschatten wat er gaat gebeuren.

Spelen beide ploegen bijvoorbeeld erg slordig, dan kun je wedden op het al dan niet ontstaan van een corner in de komende minuten. Heeft één ploeg sterk de overhand, wed dan op een doelpunt in het komende kwartier.

10. Laat je niet teveel meeslepen

De grootste fout van veel (beginnende) wedders is dat ze zich teveel laten meeslepen door de spanning van het voetbalwedden. Laat je niet gek maken wanneer je een keer verliest door extra in te zetten om dit verlies terug te winnen. Soms zit het nou eenmaal tegen.

De ervaring leert dat de mensen met de grootste winsten het koelst blijven en altijd weloverwogen inzetten. Nog meer tips voor het plaatsen van een goede weddenschap vind je bij Weddenopsport.eu.

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response