Gadgets

Tips om te besparen op je telefoonkosten

Danny Bijl1235 views
Besparen op telefoonkosten

Het gebruik van een mobiele telefoon kan hoge kosten met zich meebrengen. Veel mensen willen bij afloop van hun abonnement graag een nieuwe smartphone hebben, liefst een zeer recent model. Nieuwe modellen kosten aardig wat en dat zul je terug zien in je maandelijkse kosten, je moet immers het toestel afbetalen. Hieronder zul je wat tips vinden om je maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden.

Besparen op telefoonkosten

Neem een sim only abonnement

Deze tip is geen optie voor de mensen die absoluut het nieuwste van het nieuwste willen hebben, maar toch is het de beste bespaartip die er is. Bij een sim only abonnement hoef je geen duur toestel af te betalen, enkel de kosten voor het bellen, sms’en en eventueel het gebruik van internet. Dat scheelt aanzienlijk in de maandelijkse kosten. Daarnaast zal je toestel van het vorige abonnement vaak nog prima functioneren en alle opties bevatten die je nodig hebt. Wil je toch een nieuw toestel, dan kun je altijd nog kijken of je ergens een mooi tweedehands toestel op de kop kunt tikken.

Neem geen internet bij je abonnement

Waarschijnlijk gebruik je thuis altijd Wi-Fi, dan heb je dus geen mobiel internet nodig. Daarnaast zijn er in Nederland ontzettend veel plekken waar je gratis gebruik kunt maken van Wi-Fi, waarschijnlijk zelfs op je werk. Je kunt je dus afvragen of het wel nuttig is om mobiel internet bij je abonnement te nemen. Wil je toch graag altijd en overal e-mails kunnen ontvangen, kies dan bijvoorbeeld voor een abonnement met 500 MB in plaats van 1 of 2 GB. Veel mensen komen niet snel over de 500 MB heen in een maand tijd. Als je wel internet bij je abonnement neemt, zorg er dan wel voor dat de apps op je smartphone enkel worden bijgewerkt tijdens een verbinding met Wi-Fi, dan gaan daar je MB’s niet aan op in ieder geval.

Gebruik Skype en WhatsApp meer

Met Skype kun je gratis bellen, maar ook WhatsApp heeft tegenwoordig een belfunctie. Hiermee kun je gratis bellen als je verbonden bent met Wi-Fi. Wanneer je hier meer gebruik van maakt, dan kun je dus een abonnement afsluiten met minder belminuten en ben je dus voordeliger uit.

Beveilig in-app aankopen met een wachtwoord

Er zijn al meerdere mensen geschrokken van een torenhoge telefoonrekening, wat veroorzaakt was door het doen van aankopen in bepaalde apps. Vaak kunnen spelletjes gratis worden geïnstalleerd, maar bieden ze de mogelijkheid om aankopen te doen om het spelletje sneller te laten verlopen. Dit is bijzonder aantrekkelijk gebleken voor kinderen die spelletjes doen op de smartphone van hun vader of moeder. Vaak hebben ze niet eens door dat het hun ouders geld kost als ze een aankoop doen. Beveilig daarom de in-app aankopen met een wachtwoord, dan kan er nooit per ongeluk iets worden gekocht.

Met deze tips kun je aanzienlijk besparen op de maandelijkse mobiele kosten. Het is aan jou op welke manier je wilt besparen, maar houd in gedachten dat dit een aardige duit zal zijn op jaarbasis.

Leave a Response