Lifestyle

Tips om je eerste scooter te kopen

Redactie MannenNieuws1930 views
Scooter

Zoals je misschien al wel weet is het de laatste tijd steeds minder makkelijk om met je auto een stad door te komen. Zo zijn ze van plan om Amsterdam misschien auto vrij te maken. Een manier om alsnog overal te kunnen komen is door zelf een scooter te kopen. Mocht je al je rijbewijs hebben dan is dit een makkelijke keuze om te maken, je hoeft hiervoor namelijk niet te lessen. Voor een scooter kopen zijn er een aantal handige tips die je in het achterhoofd moet houden. Na het lezen van dit artikel ben ook jij optimaal voorbereid op het maken van deze aankoop!

Kijk goed naar het merk

Het is helemaal niet zo dat je voor een scooter altijd moet kijken naar de beste merken. Dit hangt er namelijk allemaal van af hoe je jouw scooter gaat gebruiken. Als je jouw scooter alleen maar nodig hebt om af en toe van A naar B te komen dan is het overbodig om veel geld neer te leggen voor dit vervoersmiddel. Ben je wel van plan om je scooter vaker te gebruiken dan is het niet verkeerd om te kijken naar de speciale A merken. Dit zijn onder andere Peugeot, Sym, Kymco, Yamaha, Aprilia, Piaggio of Vespa. Met deze merken weet je zeker dat je beste kwaliteit in handen hebt en dat je voor jarenlang plezier zult hebben van je scooter. Hou er wel rekening mee dat de prijzen voor deze scooters vaak hoger liggen en dat ook het onderhoud vaak wat duurder is.

De essentie van de wielmaat

Een fout die veel toekomstige scooter eigenaren maken is dat zij niet voldoende aandacht besteden aan de wielmaat, terwijl dit juist ontzettend belangrijk is. Wanneer je een te grote of een te kleine scooter hebt dan zal je hier last van krijgen. Als je zelf niet al te groot bent dan is een scooter met 10 inch wielen vaak de beste optie om voor te kiezen. Als je wat breder of wat langer bent dan is een scooter van 16 inch wat prettiger. Mensen met een normaal postuur kunnen kiezen voor wielmaten die tussen deze uitersten in liggen.

Een afweging maken: broomscooter of een snorscooter?

Scooter kopen

Wil je ook een scooter kopen? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een snorscooter of voor een bromscooter. Een snorscooter kan tot 25 kilometer per uur rijden, de bromscooter haalt de 45 kilometer per uur. Bij de bromscooter zal je een helm moeten dragen, dit is bij de snorscooter niet het geval. En nee: wij raden het sterk af om je scooter op te voeren. Dit is niet alleen erg gevaarlijk, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je de verzekering kwijtraakt bij een ongeval. Gewoon niet doen dus, hou je aan de maximale snelheden en voer nooit zelf je scooter op.

Elektrisch voor de kleine stukjes

Als je echt veel geld wilt besparen is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische scooter. Het voordeel van de elektrische scooter is dat je nooit meer hoeft te tanken. Daar komt bij dat je op de lange termijn minder geld kwijt bent voor onderhoud aan de motor. Wel is het van belang dat je weet dat je met een elektrische scooter minder ver kunt rijden dan met een benzinescooter. Je kunt vaak met een volle accu een kilometer of 80 rijden. Dit is dus ruim genoeg voor in de stad, maar de mensen die ver moeten rijden kunnen beter voor de benzinescooter kiezen. Het opladen duurt vaak een uur of zes.

Leave a Response