Lifestyle

Tips om zelf productfotograaf te worden

Redactie MannenNieuws2690 views
Productfotograaf worden

Heb je een webshop? Dan zijn de productfoto’s de aandachttrekkers van je site. Klanten die je webshop bezoeken zien als eerste de foto’s en lezen daarna pas de tekst. Het is dus heel belangrijk dat die eerste indruk meteen goed is. Om goede productfoto’s te maken is niet heel veel nodig. Je hebt geen dure apparatuur nodig of een fototoestel met veel functies. We raden je dit gratis e-book aan van fotograaf Eberhard Schuy. Hierin vind je eenvoudige uitgangspunten, waarmee je snel leert hoe je je producten professioneel op de foto krijgt. Wij hebben alvast een aantal handige tips voor je verzameld.

  1. Belangrijk voor het fotograferen is hoe je de aandacht op het product vestigt. Dat doe je door te kiezen voor een rustige achtergrond. Gebruik een laken of wit papier. Op die manier is er niets dat afleidt van het product. Let op dat je achter- en ondergrond niet vies wordt. Het is zonde van al het werk als je naderhand op de foto ontdekt dat deze door een vlek verpest is.
  1. Een statief kan handig zijn om te zorgen dat al je foto’s op dezelfde manier genomen zijn: van dezelfde hoek, afstand en hoogte. Ook als je langere sluitertijden nodig hebt is het statief handig. Uit de hand fotograferen is nooit zo stabiel.
  1. De compositie van de foto is eveneens iets waarover je zou moeten nadenken. Heb je meerdere producten die bij elkaar horen, dan kun je ze in een serie fotograferen. Zo komen bij elkaar horende schalen goed tot hun recht naast elkaar of in elkaar gestapeld. Maak ook close-up foto’s om details uit te lichten.
  1. Als laatste, maar misschien wel het belangrijkste: houd altijd de lichtinval in de gaten. Te donkere of juist overbelichte delen in de foto zijn niet aantrekkelijk. Door licht bewust in te zetten kun je de aandacht van je potentiële klanten naar een bepaald deel van het voorwerp trekken. Je kunt je foto’s zowel binnen als buiten maken, maar let er op dat het zonlicht niet direct op je object valt. Probeer voor diffuus licht te zorgen.

Door deze eenvoudige tips te gebruiken ben je al een heel eind op weg om mooie, strakke productfoto’s te maken. Het is wel de moeite waard je nog wat te verdiepen in de camera waar je de foto’s mee zal gaan maken. Natuurlijk kan het met je smartphone of je oude digitale camera. Maar een spiegelreflex camera is van een heel andere orde. Met deze tips vind je de beste camera voor jouw situatie.

Leave a Response