UiterlijkLifestyleMannen kapsels

Tips voor een vollere baard

Redactie MannenNieuws2255 views
Tips voor een volle baard

Tegenwoordig laten steeds meer mannen hun baard groeien. Eén van de voornaamste redenen om dit te doen is het feit dat ze meer in de markt komen te liggen bij vrouwen. Een baard laten groeien staat immers voor mannelijkheid, en daarbij indirect ook voor een teken van macht. Maar wat kun je het beste doen als je je baard zo snel mogelijk wilt laten groeien? Dit vergt veel geduld. Je kunt in ieder geval nauwelijks invloed hebben op het feit of je haar snel of langzaam groeit. Dit is namelijk genetisch bepaald en hangt tevens van je leeftijd af. Toch kunnen wij je enkele adviezen geven om ervoor te zorgen dat je baardhaar in goede gezondheid groeit. Hierdoor lijkt je baard al snel langer en voller.

Eet en slaap genoeg

Om je baard beter te laten groeien, is het noodzakelijk dat je veel water drinkt, gezond eet, voldoende slaap krijgt en zo min mogelijk stress ervaart. Iets wat ook helpt om je baard sneller te laten groeien, is een dieet volgen met producten die zo veel mogelijk proteïne bevatten. Tevens scheelt het als je veel mineralen en vitaminen binnen krijgt. Echter is zo min mogelijk stress ervaren het belangrijkste wat je kunt doen. Dit is immers niet alleen slecht voor de groei van je haren, het kan zelfs uitval van haren met zich mee brengen. Bovendien kan stress zorgen voor meer lichamelijke klachten.

Realistische verwachtingen stellen

Wanneer je je baard laat groeien, kan het zijn dat je je verwachtingen te hoog stelt. Zo moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het een paar dagen duurt voordat je een beginners baardje hebt, en een paar weken voordat je echt een baard kunt creëren. Ook kan je na een paar dagen last krijgen van jeuk. Dit kun je echter verminderen door gebruik te maken van een goede baardolie. Ook kun je bijhouden hoe je baard precies groeit. Want niet iedereen is gezegend met een volle baardgroei. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van kale plekken in je baard, kun je het beste je baard kort houden.

Werken met je aanwezige baardgroei

Hierbij geldt het feit dat je het beste gebruik kunt maken van het gezichtshaar wat je hebt. Want wanneer je baardgroei nog niet in het stadium is die jij wilt bereiken, wil dit niet zeggen dat je het niet bij hoeft te houden. Zorg er daarom voor dat je het haar goed in model houdt. Dit kun je bereiken door het geregeld te trimmen. Het helpt ook wanneer je de contouren van je gezicht strak houdt. Dit is tevens een manier om je baard er langer en voller uit te laten zien.

Baardhaar goed verzorgen

Het is belangrijk om je baard in een goede toestand te houden. Door je haren geregeld met een baardshampoo te verzorgen, kom je hiermee een eind op weg. Ook kun je elke dag een beetje baardolie aanbrengen. Dit moet je goed over je huid onder de baard masseren. Een gezonde huid zorgt immers indirect voor een gezonde baard. Ook kun je af en toe naar een barbier gaan. Hij kan je adviezen geven, goede verzorgingsproducten aanraden en eventuele vragen beantwoorden.
Er is nog een trucje wat we door kunnen geven om je baard langer te laten lijken. Dit is het kortwieken van je hoofdhaar. Want hoe korter je kapsel is, hoe langer je baard eruit ziet.
Wanneer je op zoek bent naar goede scheerartikelen, kun je een kijkje nemen op de website van Voordelig scheren. Hier worden dit soort producten met flinke kortingen aangeboden. Zo kun je scheermessen of scheerapparaten aanschaffen, maar ook scheerschuim of aftershave balsem. Ook worden er verzorgingsproducten voor vrouwen aangeboden.

Voor de beste verzorgingsproducten verwijzen wij je graag naar HairLust. Bij deze aanbieder heb je uit meerdere baardverzorgingsproducten de keuze, waaronder de Wonder Beard™ Grooming Oil. Met deze olie verzorg je je baard, verzorg je de onderliggende huid en verzacht je alle baardharen. De verschillende bestanddelen uit deze olie verhogen ook nog de haardichtheid. Hiermee verkrijg je dus snel een vollere baard!

Leave a Response