Fashion

Tips voor grote maten herenkleding

Redactie MannenNieuws605 views
Tips voor grote maten herenkleding

Als je geen enthousiaste modeliefhebber bent, kan het lastig zijn om mooie outfits samen te stellen. Online en in de winkels zie je vooral veel outfit-inspiratie voor mannen met een relatief kleine maat. Dit maakt het als man met een maatje meer natuurlijk niet gemakkelijker. Wil jij graag weten hoe je stijlvolle grote maten herenkleding kunt vinden en hoe je een goede outfit samenstelt? Lees dan de 5 onderstaande tips door.

Tip 1. Zoek de perfecte pasvorm

Welke kledingmaat je ook hebt, het is erg belangrijk om kledingstukken met de juiste pasvorm te vinden. Dit geldt zowel voor tops als voor broeken. Over het algemeen zijn shirts en overhemden met een regular fit de beste keuze voor mannen met een grotere maat. Deze pasvorm is niet getailleerd en valt dus recht om het lichaam. Hierdoor gaat de stof niet trekken en komen de knoopjes van een blouse niet onder te veel spanning te staan. Wat betreft broeken is de ideale pasvorm erg afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en je lichaamsbouw. Probeer diverse pasvormen uit om te ontdekken wat het beste past bij jouw figuur.

Tip 2. Kies de juiste maat

Vergeet niet om naast de pasvorm te kijken naar de juiste maat. Veel mannen met een grotere kledingmaat zijn geneigd om (vooral tops) té groot aan te schaffen. Dit kan soms wat slonzig ogen. Maak daarom gebruik van de maattabel van een webshop als je online shopt. Meet hiervoor jouw heupomvang, tailleomvang en borstomvang op. Kies daarnaast de juiste lengtemaat voor broeken. Zowel te korte als te lange broeken laten een stijlvolle outfit niet optimaal tot z’n recht komen. Op de website van Twinlife vind je grote maten herenkleding in maat XL t/m 4XL met een bijbehorend maattabel.

Tip 3. Kies voor subtiele prints

Kies voor subtiele prints

Effen kledingstukken zijn handige basics die je gemakkelijk kunt combineren. Maar als je toch een printje wil toevoegen aan je kledingkast, kun je het beste kiezen voor een subtiele variant. Denk aan een grof ruitjespatroon in plaats van hele kleine blokjes, prints met een neutrale basiskleur zoals zwart of donkerblauw en patronen met niet te veel contrasterende kleuren.

Tip 4. Werk met dunne laagjes

Wil je in de herfst en winter graag een outfit met laagjes dragen? Kies dan voor dunne stoffen en materialen die soepel vallen. Anders kan het geheel erg bulky ogen.

Tip 5. Draag waar jij je goed in voelt

Gebruik de tips uit dit artikel als richtlijn, maar volg vooral je eigen gevoel. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt!

Leave a Response