Uncategorized

Single mannen die moeten wassen: 4 tips voor het kiezen van een wasmachine

Danny Bijl877 views
wasmachine

Kleren wassen is maar zelden een hobby. Toch is het nodig, want je wilt natuurlijk niet met stinkende kleding rondlopen. Tegenwoordig is wassen echter een stuk eenvoudiger geworden dan vroeger. Zeker met een goede wasmachine kan er maar weinig misgaan en komt je was stralend schoon weer tevoorschijn.

1. Slimme mogelijkheden

Tegenwoordig zijn er wasmachines met allerlei bijzondere opties. De beste wasmachine die getest is, is er bijvoorbeeld een met automatische functies. Je hoeft alleen nog zelf de was erin te stoppen. Dankzij de automatische herkenning van de machine doseert het apparaat zelf de hoeveelheid wasmiddel die nodig is. De wasmiddellade wordt keurig schoongespoeld. Jij hoeft alleen nog maar het apparaat aan te zetten en je kunt zelfs een appje krijgen als je wasmachine klaar is. Super luxe dus!

2. Laadvermogen kiezen

De beste en meest uitgebreide wasmachine is helaas niet goedkoop. Ga je voor een iets minder uitgebreid model? Bij BestGekozen.nl vind je een praktische vergelijking van machines op verschillende gebieden. Het laadvermogen is belangrijk om rekening mee te houden. Spaar jij al je was op tot het laatste moment? Dan kies je voor een wasmachine met een groter laadvermogen zodat je veel tegelijk kunt wassen. Let erop dat je verschillende kleuren niet door elkaar wast! Pasteltinten kunnen goed bij elkaar, maar felle kleuren was je apart in een kleurenwas. Verder scheid je witte was en donkere was goed. Levert dit veel kleine wasjes op, dan hoeft het laadvermogen van je wasmachine niet zo groot te zijn.

3. Stroomgebruik

Oudere wasmachines zijn niet bepaald zuinig in het energieverbruik. Misschien kan het jou weinig schelen, maar het maakt wel uit voor je energierekening. Heb je al een wasmachine en heeft die een slecht energielabel (B, C of D)? Dan kun je per jaar gemakkelijk 50-100 euro besparen op het wassen. Ook bij nieuwe wasmachines met goede energielabels zijn er best grote verschillen. Op het energielabel staat altijd het jaarverbruik bij gemiddeld gebruik van de machine.

4. Ook een wasdroger?

Hang jij je was aan de waslijn te drogen? Of stop je de was meteen in de wasdroger? Dit is een belangrijke vraag als je een wasmachine gaat kopen. Wil je je was graag ophangen, dan kies je voor een toerental van minimaal 1400 toeren en liefst 1600 toeren per minuut. Dan is je was al een heel eind droog als je de was gaat ophangen. Daardoor droogt de rest veel sneller op terwijl de was uithangt. Stop je de was meteen uit de wasmachine in de wasdroger? Dan is een wasmachine van 1200 of 1400 toeren prima, omdat de was toch wel goed gedroogd wordt in de droger.

Een wasmachine kun je het beste nieuw kopen. Een tweedehands model ophalen kan natuurlijk ook, maar deze oudere machines zijn vaak lastiger te bedienen. Bovendien gebruiken ze beduidend meer energie per wasbeurt dan nieuwe en zuinige modellen. Kies je een praktische wasmachine en houd je rekening met de waslabels in je kleding, dan kun je snel en efficiënt je wasjes wegwerken. En heb je meer tijd over om andere leuke dingen te doen (in schone kleren!).

Leave a Response