Lifestyle

Tips voor het organiseren van een surprise party voor je beste maat

Dion908 views
Een surprise party hoeft niet duur te zijn.

Je beste maat is jarig, maar hij is niet van plan om het te vieren. Te confronterend misschien, die nieuwe leeftijd. Schandalig natuurlijk, want er wordt je gewoon een feestje door de neus geboord. Iedere verjaardag is het immers waard om gevierd te worden. Zeker ook als het om een confronterend getal gaat, want dan moet je er juist het beste van proberen te maken. Gelukkig betekent het feit dat hij niets gaat organiseren niet dat jij dat niet alsnog kan doen. Om zeker te weten dat hij komt maak je er een surprise party van waar je hem naartoe kunt lokken. Daar gaat natuurlijk een hoop voorbereiding in zitten, en om er iets moois van te maken zijn goede ideeën noodzakelijk. Die hoeven niet per se duur uit te vallen.

Organiseer het thuis

Een surprise party hoeft zoals gezegd dus geen handen vol geld te kosten. Ten eerste kan het feest het cadeau zijn, of kun je de kosten delen met de andere genodigden. Maar het hoeft vooral ook niet ergens in een horecagelegenheid georganiseerd te worden. Daar betaal je immers de hoofdprijs voor alle consumpties, want die mag je er doorgaans niet zelf meebrengen. Ook kan het afhuren van een zaal of de hele gelegenheid geld kosten. Nergens voor nodig. Met een slimme list kun je het feest bij je maat thuis organiseren. Of je organiseert het juist bij jou thuis. In beide gevallen kun je in ieder geval zelf de boodschappen doen, waardoor je de kosten in eigen hand houdt. Daarbij hoeven de hapjes niet per se van een dure delicatessenwinkel te komen, ook bij een budgetsupermarkt vind je feestelijke versnaperingen om je surprise party op te leuken.

Zijn hoofd op bierviltjes

Zeker als het feest bij iemand thuis georganiseerd wordt, wil je voorzichtig zijn met alle spullen. Het gebruiken van bierviltjes om tafels of andere meubels waar een glas op gezet wordt niet te beschadigen is een praktische oplossing in die richting. Dat is meteen een mooie gelegenheid om daar iets leuks van te maken. Je kunt namelijk bierviltjes laten bedrukken  met gepersonaliseerd ontwerp. Kortom, dat hoofd van je maat gaat op die bierviltjes. Uiteraard gebruik je daar de meest lachwekkende foto voor, want mannen onder elkaar mogen ook wel eens wat plaagstootjes uitdelen.

Karaoke, een drinkspelletje en Cards Against Humanity zijn een recept voor lachwaardige momenten.

Leuk thema

Je wilt natuurlijk ook niet dat het op een kinderfeestje gaat lijken, met afgezaagde slingers en andere kleurrijke versiersels die niet echt bij een volwassen man passen. Tegelijkertijd wil je van je surprise party ook niet zo’n feestje maken waarbij je volgens traditie in een kring gaat zitten. Er moet dus wel wat sfeer gemaakt worden. Het is handig om daarvoor een thema te kiezen. Zijn jullie allebei opgegroeid in de jaren ’80? Bouw het feestje dan om dat thema: de muziek, de kleding, de haarstijl. Hetzelfde kan uiteraard ook voor de jaren ’90. Of houdt je maat van op chique gaan? Maak er dan een black tie event van. Daar hoort dan natuurlijk ook een proost met sprankelende wijn bij. Is je vriend groot liefhebber van speciaalbier? Dan kun je voor een zelf samen te stellen bierproeverij gaan. Gaat hem een mijlpaal zoals 30 of 40, dan kun je dat natuurlijk breed uitmeten in de decoratie.

Leuke activiteiten

Voor een interactief feestje waarbij veel te lachen valt zijn het organiseren van een aantal leuke activiteiten een goed idee. Een drinkspelletje hoort er natuurlijk wel een beetje bij, maar wat te denken van bijvoorbeeld karaoke? Op YouTube zijn ook karaokefilmpjes te vinden, dus het hoeft niets te kosten en het is een garantie op lachwaardige momenten. Natuurlijk dwing je je maat om Que Si, Que Non of iets anders schaamwaardigs te zingen. Misschien heb jij of heeft een van de andere gasten het kaartspel Cards Against Humanity. Ook dat is een leuke activiteit die voor veel hilariteit kan zorgen. Het vrijmaken van een dansvloer is natuurlijk ook een goed idee, en het verzamelen van de juiste muziek voor een swingende avond hoort daarbij. Denk uiteraard wel aan de buren, want het is niet de bedoeling dat één feestje de relatie met de buurt onder druk zet. Op de achtergrond trekt op een scherm, geheel geluidsloos maar niet minder hilarisch, natuurlijk een slideshow van de ergste foto’s van je beste maat voorbij. Dat wordt genieten.

Leave a Response