ReizenAutomotive

Tips voor het voorbereiden van je wereldreis per camper

Dion918 views
Zorg dat je er elke zo warmpjes bijstaat als hier tijdens je wereldreis per camper door je goed voor te bereiden

Als er één ding is wat veel mensen toch graag minstens één keer in hun leven zouden willen doen, dan is het een wereldreis maken. Heb je er de tijd en het geld voor? Dan moet je, eventueel samen met je partner, die kans natuurlijk grijpen. Hoe je die wereldreis gaat maken hangt natuurlijk af van je wensen en budget. Maar als je graag over land reist en zoveel mogelijk ziet, en de vrijheid wil hebben om te gaan en staan waar je wilt, dan is reizen met een camper aan te raden. Je hebt dan je eigen vervoer én je eigen accommodatie bij de hand. Begin er echter niet zomaar aan. Hier een aantal tips voor zaken waar je in de voorbereiding op je wereldreis per camper rekening mee moet houden.

Krijg het besturen op tijd in de vingers

Zorg dat je het besturen van je camper in de vingers hebt voordat je op uitdagender terrein komt. Niet alleen moet je de richtingaanwijzers, lampen en ruitenwissers blind kunnen bedienen, je moet ook feeling hebben met het formaat van het vehikel. Bij steile hellingen, gladheid, langere remweg en scherpe bochten moet je zeker kunnen zijn van je zaak. Je wilt niet het risico lopen dat je de camper de berg niet op krijgt, en hij terug begin te rollen, om maar een voorbeeld te noemen.

Doe onderzoek naar je bestemmingen

Ook op uitdagender terrein moet je uit te voeten kunnen met je camperDoe van tevoren goed onderzoek naar de landen die je aan wilt doen met je camper. Welke papieren heb je nodig om de grens over te kunnen komen? Er zijn verschillende landen in de wereld waarvoor je voor je reis een visum moet aanvragen bij het consulaat. Kijk ook naar de groene kaart van je camper. In welke landen is deze geldig? Is het mogelijk om in landen waarin deze niet geldig is aan de grens verzekering aan te schaffen, om toch door te mogen? Laat je niet aan de grens verrassen met dit soort potentiële tegenvallers, maar zeker ook niet in het land zelf. Ken de regels met betrekking tot kamperen en wees op de hoogte van de faciliteiten en waar deze zich bevinden. Je wilt niet gedwongen worden om zonder stroom ergens langs de weg te overnachten en bijvoorbeeld overvallen te worden.

Meet je camper goed op

Zorg dat je de afmetingen van je caravan kent. Meet alles van tevoren zelf op om zeker te zijn van de juiste getallen. Hiermee kun je voorkomen dat je door tunnels gaat die te smal blijken te zijn, of onder objecten doorrijdt die te laag hangen voor jouw camper om te kunnen passeren. Schade is immers het laatste waar je op een wereldreis op zit te wachten.

Neem een voorraad gasflessen mee

Nog een mooie bijkomstigheid van een camper, is dat je naast je bed ook je eigen kookgelegenheid meeneemt op reis rond de wereld. Deze werkt echter niet op lucht. Als hij niet op elektriciteit werkt – waarvoor je doorgaans op een camperstandplaats moet staan om het te hebben – dan werkt het naar alle waarschijnlijkheid op gas. Daarvoor kun je gasflessen aanschaffen. Natuurlijk kun je geen jaarvoorraad meenemen, omdat er ook nog wel ruimte over moet blijven in de camper, maar wat voorraad is raadzaam. Je bent namelijk niet altijd op een plek waar je je gasflessen kunt aanvullen of vervangen, en van de hele dag brood eten is de lol ook snel af.

Caravan is ook een optie

Niet iedereen heeft natuurlijk het geld om een camper te kopen, of er een voor zo lang als een wereldreis kan duren te huren. Een goedkoper alternatief is met de eigen auto en een caravan op pad gaan. Deze zijn goedkoper in de aanschaf of huur dan een camper. Heb je nog geen trekhaak achter je auto, dan is een goede, stevige trekhaak kopen een essentiële stap op weg naar die gedroomde wereldreis.

Leave a Response