Reizen

Toffe stedentrips in Oost-Europa

Redactie MannenNieuws1874 views
stedentrip oost europa

Is het tijd om de sleur te breken met een leuke stedentrip? Dan is het misschien wel eens tijd voor iets anders. Laat Parijs, Londen en Stockholm voor een andere keer op de planning staan, en pak dit keer je koffer voor een reisje naar Oost-Europa. Een stedentrip in Oost-Europa heeft ongelooflijk veel te bieden. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je naartoe moet gaan!

1. Praag

De ongelooflijk mooie Tsjechische hoofdstad Praag heeft van alles wat te bieden. Niet alleen is de architectuur ontzettend indrukwekkend, ook het bloeiende culturele leven en de vele cafés maken het een heerlijke stad voor een citytrip. Maak een van de vele (gratis) stadswandelingen en bewonder de prachtige architectuur, waarna je jezelf vervolgens lekker onderdompelt in de cultuur en het nachtleven.

Praag

2. Krakau

De vroegere hoofdstad van Polen is tegenwoordig ongelooflijk populair. Niet alleen vind je een prachtig stadscentrum vol statige gebouwen, bijna alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand! Zodra je eenmaal in Krakau bent hoef je dus nergens meer naartoe. Geniet van de traditioneel Poolse gerechten en vooral ook van het (spotgoedkope) bier! Perfect voor een mannenweekend!

3. Ljubljana

De prachtige Sloveense hoofdstad Ljubljana wordt ook wel klein Praag genoemd. Het heeft niet dezelfde machtige omvang als de Tsjechische hoofdstad heeft, maar de mooie pleinen en prachtige monumenten doen erg aan Praag denken. Haal lekker wat Sloveense hapjes bij de lokale markt en geniet van het zonnetje op een van de vele mooie pleinen!

Ljubljana

4. Boedapest

Deze ongelooflijk mooie stad maakt een reis voor het leven. Wandel lekker tussen de prachtige gebouwen door en bewonder de indrukwekkende architectuur. Iedere straat heeft wel iets anders te bieden en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit.

Boedapest

5. Sibenik

Het prachtige plaatsje Sibenik aan de Adriatische kust zorgt ervoor dat je gegarandeerd helemaal tot ontspanning komt. De geweldige Mediterraanse stijl van gebouwen, straten en stranden maakt dit tot een heerlijke plek om het normale leven even te vergeten. Geniet van de authentieke wijn, gecombineerd met een luxe visplateau, voor minder van 20 euro; ook zeker niet verkeerd!

Sibenik

6. Sofia

Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, staat vol historische bezienswaardigheden. Naast de vele prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, liegen ook de prijzen er niet om: het leven in Sofia is namelijk een stuk goedkoper dan in andere Oost-Europese steden. Ideaal voor een budget trip, of van iedereen die van het thema ‘veel voor weinig’ houdt. Ook zeker aan te raden voor een tof vrijgezellenweekend!

Sofia

Leave a Response