Films & Series

Top 5 komedies die je niet kent, maar het kijken waard zijn

David1070 views

Wie houdt er niet van om zo nu en dan even te genieten van een simpele komedie? Even relaxen, even lachen en vooral niet te veel de diepte ingaan zoals je zou doen met een dramafilm. We kennen klassiekers als The Big Lebowski, The Hangover en 22 Jump Street allemaal wel, maar zijn er ook nog toppers die je niet kent?

Mannennieuws.nl heeft een top 5 samengesteld van komedies die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar zeker het kijken waard zijn. Ondanks het gebrek aan aandacht is het succes gegarandeerd met deze films. Hoeveel van de vijf ken jij er al?

5. Garden State (2004)

Garden State is een film over Andrew Largeman (gespeeld door Zach Braff) die na het overlijden van zijn moeder terugkeert naar zijn geboorteplaats. Largeman is een gemankeerde acteur die werkt in een Vietnamees restaurant bij gebrek aan acteerwerk en door medicatie al jaren nauwelijks emoties voelt.

Eenmaal terug in zijn geboorteplaats probeert hij erachter te komen wat hij wil in zijn leven, terwijl verschillende personen, waaronder veel uit zijn jeugd een invloed hebben op zijn leven. De film zit vol slimme (en soms flauwe) humor, maar wordt ook gekenmerkt door goed acteerwerk (onder meer van Natalie Portman) en een fenomenale soundtrack, waarvoor de film een Grammy won.

iMDB waardering: 7,6 / 10

4. Kung Fu Hustle (2004)

Heb je wel eens een klassieke vechtfilm uit China of Hong Kong gezien, dan weet je dat dit vaak vol zit met enigszins onrealistische en zelfs humoristische vechtpartijen. Jackie Chan werd er wereldberoemd mee en is nog steeds een populaire acteur.

Kung Fu Hustle geeft een bijzondere twist aan dit genre. De film zit vol humor en bijzondere vechtscènes. Wat te denken van een vrouw die zo hard kan schreeuwen dat mensen er dood van gaan? Een bijzonder aspect aan de film is de cartoonachtige stijl, wat de komedie alleen maar vergroot. Wel is het even wennen dat de film in het Kantonees is (een Chinese taal).

iMDB waardering:  7,8 / 10

3. Tucker & Dale vs. Evil (2010)

Als je moet lachen om een horrorfilm, betekent dat meestal dat het een bagger horrorfilm is. Een uitzondering hierop is Tucker & Dale vs. Evil. Deze komediehorror weet de twee onwaarschijnlijke genres met elkaar te combineren, zonder dat het slecht wordt.

Tucker en Dale zijn twee echte hillbillies die net een prachtig huisje gekocht hebben in een afgelegen gebied in de Verenigde Staten. Ze komen een groep studenten tegen die, als gevolg van een paar flinke miscommunicaties, beginnen te denken dat de twee moordenaars zijn. Tegelijkertijd denken Tucker en Dale dat de groep studenten gezamenlijk zelfmoord wil gaan plegen. Je raadt het al, het verkeerde beeld dat de twee groepen van elkaar hebben wordt er niet beter op.

iMDB waardering: 7,6 / 10

2. Office Space (1999)

De oudste film uit deze top 5, maar toch wel een echte topper die veel te weinig gezien is wat ons betreft. Office Space gaat over het dagelijks leven in een kantoor vol werknemers die hun werk en baas uit de grond van hun hart haten. Ondanks de relatieve onbekendheid spelen er wel aardig wat (semi-)bekende acteurs en actrices in de film, zoals Jennifer Aniston, Ron Livingston en Stephen Root.

De film staat bekend om de bijzondere sfeer die de film overbrengt in combinatie met de humor die scherp en met name erg herkenbaar is. In de afgelopen jaren heeft Office Space dan ook een flinke cult status verworven.

iMDB waardering: 7,8 / 10

1. What We Do in the Shadows

What we do in the shadows is de absolute favoriet van ondergetekende. De film is er uitstek één die ondergewaardeerd is, maar absoluut niet onderdoet voor grote commerciële successen in hetzelfde genre. De film wordt gepresenteerd alsof het een documentaire is waarbij de crew een groep vampieren in hun leven volgt.

Het zijn (grotendeels) geen kwaadaardige vampieren, maar eigenlijk vooral personen met ieder hun eigen problemen en tekortkomingen. Hoe meer je de personages leert kennen tijdens de film, hoe grappiger het wordt. Tegelijkertijd zit er een hoop zelfspot in de film, waarbij ook komedieclichés aangestipt worden. De filmposter zegt eigenlijk alles over de film: vijf keer “HILARIOUS!”, waarmee recensies van critici worden geciteerd.

iMDB waardering: 7,6 / 10

Leave a Response