FashionLifestyleReizen

Top 5 voor shoppen in Europese steden

Redactie MannenNieuws944 views
Shoppen Europese steden

Ben jij een echte shopper? En heb jij nog steeds die roadtrip naar de beste Europese shopsteden op je verlanglijstje staan? Wij hebben een top 5 gemaakt die je kan helpen om een perfecte keuze te maken voor jouw ultieme shop-roadtrip. Het wordt misschien lastig om alle steden in één trip te verwerken of je moet tijd genoeg hebben om even weg te blijven. Een shop-roadtrip kun je namelijk beter niet met het vliegtuig doen, want waar laat je dan al je aankopen? Nee, met de auto is een stuk makkelijker. Zeker als je vertrekt met een zo goed als lege kofferbak om uiteindelijke weer terug te komen met een flink gevulde kofferbak met geweldige aankopen.

Voordat je de roadtrip gaat maken, is het verstandig om te kijken waar je van tevoren allemaal op kunt besparen. Hoe meer geld je tijdens de trip en vooraf overhoudt, des te meer valt er te shoppen. Maak een lijst met betaalbare overnachtingsplekken en kies de goedkoopste autoverzekering. Misschien wil er nog wel iemand met je mee zodat je de benzinekosten kunt delen. Samen shoppen is ook gezelliger en in de volgende steden is er voor iedere smaak wel iets leuks te vinden:

Amsterdam

Laten we een beetje dicht bij huis beginnen en dan komen we uit bij Amsterdam. Deze stad heeft voor iedere shopaholic wel winkels die in de smaak vallen. Grote warenhuizen, exclusieve winkels en de kleine bijzondere winkeltjes. Ga naar het Spiegelkwartier, de Kalverstraat of Amsterdam-Zuid en zorg dat je kofferbak niet al vol is voordat je het land uit bent.

Parijs

Daarna zetten we koers in richting Parijs. In de winkelstraten van Parijs kom je ogen te kort. Er zijn veel exclusieve kledingzaken en prachtige juwelierswinkels, maar ook tal van vlooienmarkten en kleine boetiekjes. Bezoek bijvoorbeeld de Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen, het warenhuis Le Printemps en de bekende Galaries Lafayette.

Wenen

Wenen is misschien niet de stad die je voor het shoppen voor ogen had. Maar in deze Europese hoofdstad kun je prima uit de voeten. Juist die bijzondere mix van winkels maakt de stad zo leuk voor de shopper. Vooral de tweedehands kledingwinkels waar je designerkleding voor weinig kunt kopen, zullen vast in de smaak vallen. Het grote aanbod aan schoenenwinkels maakt de schoenenliefhebber heel erg blij. De grootste winkelstraat van heel Oostenrijk is de Weense Mariahilfer Straße. Heb je nog tijd en zin over, bezoek dan ook het winkelcentrum Shopping Ciity Süd, net even buiten Wenen. Hier vind je meer dan 330 winkels.

Milaan

De Italiaanse stad Milaan mogen we natuurlijk niet overslaan als je houdt van mode en design. Milaan heeft niet alleen hele exclusieve kledingwinkels, maar ook veel betaalbare zaken. Vooral in de Corso Vittorio Emanuele, Via Dante en de Corso Buenos Aires kom je deze zaken tegen. Unieke producten vind je in de Corso di Porta Ticinese in Milaan. Handig om te weten: in de maanden januari en juli is er uitverkoop in Milaan.

Berlijn

Op de terugreis pakken toch Berlijn nog even mee. Het is even doorrijden, maar wel de moeite waard. Vintage en exclusiviteit wisselen elkaar hier af en het aanbod is groot. Ga bijvoorbeeld naar het winkelcentrum Alex bij het Alexanderplatz of de Hackischer Markt. De Friederichstrasse is ook een aanrader, zeker als je ook nog wat van de stad wilt zien.

Leave a Response