Lifestyle

De top 5 Xbox-exclusive games van dit moment + Winactie!

David1076 views

We hebben een nieuwe winactie! In samenwerking met Primera.nl mogen we een Xbox cadeaukaart weggeven ter waarde van €75,-.  Heel simpel! Laat in het onderstaande Facebook bericht weten welke Xbox game jouw favoriet is, like onze pagina en maak kans op de prijs. De Primera cadeaukaarten zijn niet alleen leuk om zelf te gebruiken, maar zeker ook om cadeau te geven. Je kunt er onder andere XBOX live kaarten en digitale codes mee kopen.

De winactie loopt t/m donderdag 5 oktober. Op vrijdag 6 oktober maken we de winnaar bekend.

De vijf beste Xbox-exclusive games van dit moment

Al bijna sinds de introductie van de spelcomputer bestaat er de eeuwige strijd tussen Sony en Microsoft, oftewel Playstation en Xbox. Beide doen eigenlijk nooit voor elkaar onder. Met divers exclusieve games, een hoge kwaliteit en inmiddels veel meer opties dan games spelen, is het lastig om een favoriet te hebben.

Het meest interessant is het vaak om te kijken naar de games die exclusief voor één van de twee spelcomputers zijn gemaakt. Mannennieuws.nl geeft met deze winactie een een Xbox-kaart weg. Alvast ideeën nodig wat je met je XBOX live kaarten kunt doen? Wij zetten de vijf beste Xbox-exclusive games van dit moment op een rijtje.

5. Quantum Break

Quantum Break werd in april van dit jaar uitgebracht en is sindsdien een bescheiden succes. De science-fiction third-person shooter vertelt het verhaal van Jack Joyce. Joyce leeft in een wereld waar tijd ontregeld is en hij de kracht heeft om tijd stil te laten staan voor iedereen behalve hijzelf. Hij vecht tegen organisaties die tijd willen manipuleren voor eigen succes. De grote tegenhanger van Joyce is Paul Serene, wiens stem wordt ingesproken door Aidan Gillen, bekend als Littlefinger uit Game of Thrones.

Quantam Break wordt alom geroemd vanwege de goede graphics, gameplay en met name het verhaal. Met verschillende A-acteurs die de stemmen inspreken en een verhaallijn die niet onderdoet voor een Hollywood-film, gaat de game met gemak de diepte in op een manier die veel andere topgames dat niet doen.

4. Sunset Overdrive

Open world-games (nauwelijks afgebakend speelterrein) zijn populairder dan ooit, en Sunset Overdrive past hier perfect bij. In de enigszins humoristische game speel je in een fictieve metropool in het jaar 2027, waarbij je vecht tegen mutanten die teveel energy drink gehad hebben. Een belangrijk onderdeel van de game is het rondrennen door de stad, waarbij je gebruik kunt maken van kabels en rails om over te surfen.

De kleurrijke wereld van Sunset Overdrive kreeg vrijwel uitsluitend zeer goede beoordelingen, met vaak cijfers hoger dan een 9. De humor en zelfbewuste spot valt goed bij de meeste spelers en de game vormt een goede combinatie tussen ontspannen plezier en serious gaming. Een echte aanrader voor zowel de casual als serious gamers.

3. Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest is misschien enigszins controversieel in deze top 5, omdat de game een traditionele 2D-interface heeft. Je zou denken dat dit nooit een succes kan zijn met de eindeloze mogelijkheden van 2017, maar dat werd de game wel. Het spel gaat over Ori, een soort spookje dat manouvreert door de wildernis en allerlei obstakels en vijanden tegenkomt. De game heeft een hoog puzzelgehalte, dus je moet er wel van houden.

De game kreeg ontzettend veel complimenten vanwege het ontwerp. De landschappen zijn prachtig en de creativiteit is bijna ongeëvenaard. Dat een 2D-game het beter kan doen dan veel toppers met grote open werelden zegt genoeg over de productie van het spel: de makers hebben zichzelf overtroffen. Zoals één recensent zei “De release van veel games moet goed getimed worden om een succes te worden. Ori and the Blind Forest kon op ieder moment uitgebracht worden en een succes worden.“.

2. Forza Horizon 3

Een racespel zo hoog in de top 5? Jazeker, Forza is geen standaard race- of sportspel. De game uit de bekende Forza-serie is de beste tot nu toe en misschien wel de beste racegame ooit gemaakt. Met een hyperrealistische manier van rijden en diverse challenges raak je niet zo snel uitgespeeld met Forza. Wat bijdraagt aan de populariteit is de omgeving waar je doorheen rijdt.

Het Australische landschap ziet er zó echt uit, dat je soms bijna vergeet dat je een game speelt en niet naar een filmpje kijkt van een auto in Australië. De game heeft een open-wereld karakter, waarbij je rond kan rijden van challenge naar challenge. Je kunt dus zelf kiezen of je veel plankgas wilt geven of gewoon wat wilt cruisen, iets wat voorheen vrijwel alleen mogelijk was bij games als GTA, die natuurlijk niet puur gericht zijn op het autorijden.

Forza ontving louter positieve reviews en wordt gezien als het toppunt van racegames.

1. Gears of War 4

Gears of War is net als Forza een bekende serie en ook voor deze serie geldt dat de laatste uitgave tot nu toe, Gears of War 4, wordt gezien als de beste tot nu toe. Gezien de technologie in games vooruit gaat klinkt dat wellicht logisch, maar vaak zien we dat games uit series juist achteruit gaan, met Assassin’s Creed en Fable lange tijd als schrijnende voorbeelden.

Gears of War 4 is de eerste game uit de serie die door een andere studie wordt ontwikkeld dan Epic Games, maar na wat eerste twijfel verdween deze al snel na de release. De game blijft dicht bij de vorige versie als third-person shooter, maar heeft zich op alle fronten verbeterd, niet op de laatste plaats de graphics.

Met name de multiplayergame is erg populair en wordt op ieder moment van de dag door tienduizenden mensen gespeeld wereldwijd.

Leave a Response