Sport

Top 7 gezonde gerechten voor bij het sporten

Jaro1179 views
smoothie-bowl

Sporten en gezond eten zijn essentiële onderdelen van een healthy lifestyle. En aangezien een gezonde man lekkerder in zijn vel zit kun je niet snel genoeg beginnen met gezond(er) leven. Wat kun je nu het beste eten voor bij het sporten? Wij hebben 7 gezonde gerechten voor bij het sporten op een rijtje gezet!

1 Gebakken ei in avocado

Proteïnen zijn erg belangrijk Deze eiwitten vind je logischerwijs terug in eieren. Combineer dit met een avocado en je hebt een echte ‘proteïne bom’ rijk aan eiwitten en gezonde vetten.

2 Buddha Bowl

Dit moderne gerecht is nog vrij jong en is echt iets van de afgelopen jaren. Het principe van een Buddha Bowl is eenvoudig. Het is een kom met (gekleurde) verse gezonde ingrediënten. Er zijn verder geen ‘regels’ en je kunt zelf kiezen welke ingrediënten je erin verwerkt. Populaire ingrediënten voor een Buddha Bowl zijn: avocado, sojasaus, citroensap, tofu, champignons, rijd, quinoa, pompoen, verse kruiden, noten. Over het algemeen is dit gerecht vegetarisch, maar je kunt natuurlijk ook vlees of vis toevoegen.

3 Smoothie bowl

Een andere populaire ‘bowl’ is de Smoothie Bowl. Het principe is ongeveer hetzelfde, alleen de ingrediënten zijn verschillend. De Smoothie bowl vul je als het ware met ingrediënten die je normaal gesproken in een smoothie zou doen. Alleen dan doe je ze niet in de blender, maar gewoon in een grote kom. Denk bijvoorbeeld aan fruit, noten, yoghurt, ijs en bijvoorbeeld gezonde zaden.

smoothie-bowl

Lees ook: De beste cardioapparatuur voor mannen!

4 Poké Bowl

De Poké Bowl valt in hetzelfde genre als eerdergenoemde ‘bowls’. Deze variant stamt uit de Hawaïaanse keuken en hierbij worden vooral ingrediënten als verse vis, rauwkost en rijst gebruikt. Dit gerecht is goed voor de lijn, maar bevat wel veel gezonde voedingsstoffen!

poke-bowl

5 Kikkererwten met kurkuma

Dit is een gezonde, vetarme, maar toch eiwitrijke snack. Kikkererwten zitten vol met ijzer, vezels en proteïnen. Deze snack is goed voor je hart en bloedvaten, houdt je bloedsuikerspiegel in balans en bevat niet veel calorieën. Ideaal voor als je naast het creëren van spieren ook wat wilt afvallen.

6 Sushiritto met zalm

Dé trend van het moment is de ‘Sushiritto’. Dit is, zoals je misschien al vermoedt, een combinatie tussen de Mexicaanse Burrito en de Japanse Sushi. Het concept werd bedacht door een chef in San Francisco, maar inmiddels is deze trend ook overgewaaid naar Europa. Hoe maak je hem zelf? Je neemt een tortilla pannenkoek en vult deze op dezelfde manier als wanneer je een sushi rol zou vullen. De Nori wordt dus als het ware vervangen door de tortilla en je eet hem natuurlijk anders!

7 Havermout

Als laatste op deze lijst een gezonde en snelle maaltijd. Havermout is het ideale ontbijt en is bovendien eenvoudig te bereiden. Havermout bevat veel gezonde voedingsstoffen en is daarnaast een goede ‘vuller’. Als je met een flinke bak havermout ontbijt, dan is je honger gegarandeerd voor een paar uur gestild. Ook zitten er bijna geen calorieën in havermout, maar zit dit ontbijt wel vol met antioxidanten. Je kunt heerlijk variëren door bijvoorbeeld Chia zaadjes toe te voegen.

havermout

Wat eet jij het liefst voor bij het sporten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response