Gadgets

Top of flop: gadget waarmee je onhoorbaar kunt schreeuwen

David1132 views

Waarschijnlijk ken je het wel. Je zit in het openbaar vervoer, op werk, op school of in een andere stille ruimte en je krijgt een telefoontje. Je hebt drie opties: weglopen en opnemen, opnemen en stilletjes praten of simpelweg niet opnemen.

De makers van Hushme zijn van mening dat alle drie niet echt goede opties zijn. In plaats daarvan komen ze met een vierde optie: gewoon opnemen en hardop praten, zonder dat iemand je hoort. Hushme is een soort hoofdband die je voor je mond doet. Vervolgens kun je praten zonder dat iemand je hoort.

Maar eh.. is dit serieus?

Jazeker, Hushme is niet een vinding van het satirisch De Speld of een late 1 april-grap, het is een serieuze uitvinding. De vinding uit Oekraïne is strak ontworpen en lijkt op het eerst oog best comfortabel te zitten. Maar toch, het blijft er een beetje gek uitzien.

Heb je wel eens een Batman-film gezien, dan moet je bij het zien van Hushme waarschijnlijk al snel denken aan het masker dat Bane draagt. Je bent waarschijnlijk alleen net wat minder cool dan Bane, omdat je bijvoorbeeld aan het bellen bent met je moeder of op je kop krijgt van je baas of vriendin (soms is dit dezelfde persoon).

Hoe werkt het?

Hushme is een soort hoofdband met één opening die je in elkaar kunt klikken en voor de mond kan schuiven. Met oortjes kun je horen wat iemand zegt, terwijl in de band een microfoon zit waar je in praat. Met behulp van allerlei technische snufjes zou de Hushme al het geluid dat je produceert volledig moeten uitdoven, ook al is het materiaal maar ongeveer een centimeter dik.

Hoe ze dat precies voor elkaar krijgen is vooralsnog niet duidelijk en hoe hard je kunt praten zonder dat iemand anders je hoort is ook niet duidelijk.

Mocht het echt zo goed werken als de makers zelf zeggen, dan kan het best een nuttige vinding zijn, zeker in kantoortuinen, studieruimtes en bibliotheken. Toch blijft het rare gezicht overheersen, om over de waarschijnlijk hoge prijs voor de gadget nog maar te zwijgen.

Zou jij de Hushme kopen? Oordeel zelf over de gadget met het officiële reclamefilmpje hieronder.

 

Leave a Response