Lifestyle

Tuinfeest organiseren: 7 tips

Redactie MannenNieuws1418 views
Tuinfeest organiseren

Is het tijd voor een feestje? Het is natuurlijk altijd tijd voor een feestje, maar het fijnste is wanneer het party time is gedurende de warmere maanden van het jaar, want dan kun je een tuinfeest houden. Bij een geslaagd tuinfeest komt natuurlijk wel het een en ander kijken. Om te zorgen dat je geen belangrijke zaken vergeet, geven we hier een aantal tips voor het organiseren van een succesvol tuinfeest.

Neem altijd een partytent

Zorg voor een partytent, want je wilt niet dat je tuinfeest letterlijk in het water valt. Het Nederlandse weer is immers niet altijd even gunstig, en je kunt nu eenmaal niet op het allerlaatste moment op basis van het weerbericht een feest organiseren. Een partytent ontzorgt, omdat je je niet meer druk hoeft te maken over of het gaat regenen of niet en gewoon lekker van je feest kunt genieten.

Voorzorgsmaatregelen voor lagere temperaturen

Wat een partytent niet kan doen, is de temperatuur op een aangenaam niveau houden. Als je niet wil dat jouw tuinfeest relatief vroeg leegloopt omdat de buitentemperatuur aan het zakken is, moet je wat voorzorgsmaatregelen nemen om te zorgen dat mensen ook later op de avond in aangename omstandigheden kunnen vertoeven. Dit kun je doen door warmtelampen te huren of een vuurkorf aan te maken, of door fleecedekens uit te delen. Let er in de eerste twee gevallen natuurlijk goed op dat er geen brand ontstaat!

Aanpassen aan aantal bezoekers

Stem het aantal genodigden en de organisatie van je tuinfeest goed op elkaar af. Zo zorg je dat je bijvoorbeeld ook dat je op een goede manier kunt inslaan wat betreft drank en hapjes zonder dat je tekortkomt of juist veel overhoudt. Het betekent ook dat de partytent die je nodig hebt voldoende mensen moet kunnen drooghouden. Voor een relatief klein feestje kan het voldoende zijn als je partytent 3×3 meter is, maar verwacht je veel bezoekers, dan heb je wellicht een grotere tent nodig.

Nodig ook je buren uit

Organiseren van een tuinfeest

Een feest is geen feest als je het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen om niet je buren voor het hoofd te stoten. Geen muziek is een manier om geluidsoverlast te beperken, maar wat is nu een tuinfeest zonder muziek? De handigste zet is om je buren gewoon uit te nodigen voor je feest. Als ze erbij zijn, klagen ze ook niet over overlast. Komen ze niet, dan heb je ze in ieder geval uitgenodigd en hebben ze er zelf voor gekozen om niet op een positieve manier mee te genieten van een feest waarvan ze weten dat het aanstaande is.

Zorg voor een geluidssysteem en de juiste muziek

We zeiden het al, wat is een tuinfeest zonder leuke muziek? Hier heb je ten eerste een goed geluidssysteem voor nodig. Huur je een DJ, dat kan deze hier zelf voor zorgen. Zorg je zelf voor de muziek, dan kun je een geluidssysteem huren. Denk ook goed na over welke muziek bij de groep mensen die jij uitgenodigd hebt past, want de verkeerde muziek kan een mood killer zijn, en dat is zonde van je feest. Instrueer de DJ dan ook wat betreft je wensen, voordat hij het heft in eigen handen neemt en op een ongewenste manier de sfeer gaat bepalen.

Een feest moet een feest blijven

Alcohol werkt sfeerverhogend, vinden veel mensen. Daarom mag er aan je tuinfeest natuurlijk geen biertje en wijntje ontbreken. Je wilt echter niet dat mensen op jouw feest over de schreef gaan en zo dronken worden dat ze voor overlast zorgen of beginnen over te geven. Houd het daarom bij bier en wijn, en laat de sterke drank achterwege, want die tikt wel erg snel aan. Vooral in de vorm van cocktails en mixdrankjes gaan mensen snel onbewust over hun grenzen heen. Geef ze die kans niet.

Vergeet de verlichting niet

Vergeet niet voor verlichting te zorgen! Wanneer de avond valt, is het bijzonder lullig als het eigenlijk te donker wordt in de partytent om elkaar nog te kunnen zien. Maak van de gelegenheid gebruik om voor feestelijke verlichting te zorgen. Wellicht kan een eventuele DJ hier naast het geluidssysteem ook voor zorgen, dan heb je mooi twee vliegen in één klap!

Leave a Response