Nieuws

Turbo boost XXL

Redactie MannenNieuws1535 views

Aeromobil 3.0Balend in de file dromen we er allemaal van. Een knop in je auto waarmee je over de file heen kunt vliegen. Voor de oudere lezers onder ons denken we meteen terug aan de hitserie ‘The Knightrider’. Zijn super auto (KITT) was onverwoestbaar en kon kleine stukjes vliegen. Deze onwerkelijkheid kon binnenkort wel eens minder onwerkelijk worden dan je denkt.

Aeromobil 3.0
Het is echt waar, de tests worden al volop uitgevoerd. Een auto waarmee je op de openbare weg kunt rijden en waarmee je kunt vliegen. De Aeromobil 3.0 (zoek het vooral even op Google op) is 2.20 meter breed en kan daarmee gewoon de weg op. Met zijn uitklapbare vleugels bereikt hij een spanwijdte van ruim 8 meter. De maximale vliegsnelheid bedraagt ongeveer 200 kilometer per uur.

Hoewel de auto maar een korte startbaan nodig heeft, zal het toch wel lastig worden om vanuit de file de lucht in te schieten. Maar wie weet waar dit allemaal toe gaat leiden. De vraag die daarbij natuurlijk wel meteen naar boven komt is: waar gaan ze die verkeersborden aan bevestigen in de lucht en zijn er dan ook flitscamera’s? De prijs van dit nieuwe speeltje is nog niet bekend, maar die zal er niet om liegen. Daarnaast is er nog wel een behoorlijke lijst bezwaren te bedenken voordat we ze echt zien gaan vliegen.

Bron afbeelding: bbc.com

Leave a Response