Automotive

Tweedehands auto kopen een uitdaging?

Redactie MannenNieuws1499 views
Tweedehands auto kopen een uitdaging?

Vanzelfsprekend is een tweedehands auto kopen een uitdaging. Er zijn immers legio zaken om op te letten en het is voor veel mensen niet iets wat zij dagelijks doen. Daarom geven we je in dit artikel wat tips en handvatten zodat je uiteindelijk goed beslagen ten ijs komt bij de aankoop van je “nieuwe” tweedehands auto.

Wat zijn je wensen en je eisen?

Zet voor jezelf eerst eens je wensen en de eisen die je stelt aan een tweedehands auto op papier. Ga je namelijk op zoek naar een gezinsauto waar je bijvoorbeeld ook mee op vakantie wilt, dan heb je een heel ander exemplaar nodig dan wanneer je liever een cabriolet hebt om in de zomer lekker mee te kunnen cruisen. Schrijf daarbij ook meteen op van wat voor extra’s de auto voorzien moet zijn, dat maakt je zoektocht uiteindelijk een stuk eenvoudiger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trekhaak, elektrische ramen, parkeersensoren, stoelverwarming, elektrische spiegels en ga zo nog maar even door. Vergeet hierbij ook de kleur niet maar wees hierin wel flexibel. Als jij je droomauto tegenkomt in een andere kleur dan je oorspronkelijk in gedachten had, laat de deal dan niet alleen hierop afketsen. Wees je ervan bewust dat er op kleur bij tweedehands auto’s weinig invloed uit te oefenen is.

Een tweedehands auto kopen van een particulier

Internet is natuurlijk de perfecte plek om op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Toch kleven hier ook nadelen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld veel particulieren die hier hun auto aanbieden. Vanzelfsprekend ben je hiermee een stuk goedkoper uit dan wanneer je naar een dealer gaat maar de keerzijde van het verhaal is dat je niet weet in welke staat de auto verkeert en enige vorm van garantie kun je wel vergeten. Daarnaast kan het tot overmaat van ramp gebeuren dat als je een tweedehands auto van een particulier koopt dit uiteindelijk een gestolen auto blijkt te zijn. Daarmee wordt een tweedehands auto kopen een grotere uitdaging dan je misschien ooit gedacht had.

Tweedehands auto kopen bij een dealer

Tweedehands auto kopen bij een dealer

Uit het bovenstaande kun je gerust opmaken dat als je vervelende verassingen wil voorkomen bij het kopen van een occasion, je beter naar een dealer kunt gaan. Zeker als deze ook nog eens onderdeel uitmaakt van een grote dealergroep. Zo weet je namelijk zeker dat de auto van jouw keuze aan een grondige inspectie is onderworpen en een technische keuring heeft doorstaan. Zo hoeft een tweedehands auto kopen toch niet zo’n uitdaging te worden als je misschien in eerste instantie dacht.

Leave a Response