Nieuws

Uitvaartverzekeringen kennen grote prijsverschillen

Redactie MannenNieuws1053 views
Uitvaart

Heel veel mensen kiezen ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat is ook niet zo vreemd aangezien een uitvaart behoorlijk wat kan kosten, zeker als er nog speciale wensen zijn. Bovendien is het op deze manier mogelijk om de uitvaart volledig naar eigen wens in te richten. Er zijn vele verschillende typen uitvaartverzekeringen en er zijn ook behoorlijk wat aanbieders. Over het algemeen wordt aangenomen dat de prijzen niet zo veel uiteenlopen. Uit recent onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net blijkt echter dat de prijsverschillen enorm kunnen zijn. Er werd bij de vier grootste uitvaartverzekeraars naar de prijzen gekeken. Het verschil bleek daarin soms op te lopen van tot ruim 3000 euro over de gehele looptijd van de uitvaartverzekering! Daarbij werd er gekeken naar een verzekering voor het hele gezin.

Grote verschillen volgens uitvaartverzekeringwijzer.net

Om direct een voorbeeld te geven. Wanneer een stel van 35 jaar besluit om samen een kapitaal uitvaart verzekering af te sluiten bij Yarden met een dekking van 7000 euro, is men bijna 3200 euro goedkoper uit over de gehele looptijd dan wanneer zij dezelfde verzekering afsluiten bij Monuta. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Yarden bij deze profielschets de goedkoopste premie aanbiedt. De onderzoekers laten in een reactie weten ook verbaasd te zijn over de grote verschillen al wordt daar ook direct bij aangegeven dat het bij uitvaartverzekeringen niet alleen om de premie gaat. Ook de voorwaarden van de polis zijn namelijk erg belangrijk. Zo rekent in het hiervoor genoemde voorbeeld Yarden een premie looptijd van 30 jaar terwijl dat bij Monuta 50 jaar is. Daardoor betaalt men voor de verzekering bij Monuta veel minder per maand, maar moet men dus langer betalen. Dit kan er overigens ook toe leiden dat minder premie wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde vroeg overlijdt.

Uitvaartverzekering noodzakelijk?

Overigens is het voor lang niet iedereen noodzakelijk om ook daadwerkelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. In sommige gevallen is dat namelijk helemaal niet nodig. Het is daarom verstandig om zelf goed te kijken of het noodzakelijk is. Gemiddeld kost een begrafenis tussen de 7000 en 10.000 euro, los van bijzondere wensen. Personen die dat bedrag apart hebben staan, hebben in principe geen uitvaartverzekering nodig. Wanneer men dat bedrag niet beschikbaar heeft, is het afsluiten van een uitvaartverzekering juist aan te raden. Meestal kost zo’n verzekering maximaal 15 euro per maand. De belangrijkste factoren zijn de leeftijd van de verzekeringsnemer én de gewenste dekking.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Het is dus allereerst van belang om te bepalen of u wel een uitvaartverzekering nodig heeft. Wanneer de conclusie is dat u deze wel degelijk nodig heeft, is het aan te raden om niet direct de eerste de beste te kiezen die u aanstaan. De resultaten uit het onderzoek wijzen er immers op dat er flink wat geld bespaard kan worden door de juiste keuze te maken. Daarom is het verstandig om eerst de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken en op basis daarvan te kijken welke verzekering in uw specifieke geval het meest voordelig is. Via de website van uitvaartverzekeringwijzer.net kun je dit gemakkelijk doen.

Leave a Response