WonenLifestyle

Vergeet Sealife: deze 10 bizarre aquaria zijn in gewone huizen gebouwd

David3540 views

Wie heeft er in zijn jeugd (of misschien nu nog) niet een goudvies gehad? Juist, bijna iedereen wel. Sommigen maakten de stap naar guppies, de konijnen onder de vissen. Nog een stapje verder kwam het tropisch aquarium met bijvoorbeeld maanvissen of zelfs kleine garnaaltjes.

Zelfs met een tropisch aquarium houden de meeste mensen het bij een bak van maximaal honderd liter, zeg maar een meter breed. Dat is natuurlijk flink, maar vergeleken met de aquaria uit dit lijstje is het niet meer dan een glaasje water. Deze mensen gingen namelijk all-in met hun aquaria.

1. Eli en zijn doorgeslagen hobby

De gepensioneerde Eli heeft aardig wat geld uit te geven en hield van vissen. De optelsom was snel gemaakt, want hij bouwde een aquarium van 30.000 liter in zijn woonkamer. Het mega-aquarium bevat zeedieren en is zo groot dat hij er met een duikpak in moet klimmen voor de schoonmaak. Zo’n aquarium kost aardig wat stroom, dus overdag vertrouwt Eli op zonlicht dat direct op zijn aquarium valt.

2. Visrestaurant met uitzicht

Oké, dit aquarium is niet gebouwd in een gewoon huis, maar verdient toch een plekje in de lijst. Dit aquarium is namelijk gebouwd in een visrestaurant. Niet zo’n aquarium waaruit je de juiste kreeft kunt kiezen, maar één puur voor de schoonheid. Zo weet je tijdens het eten precies wat voor wereld leeg wordt gevist voor datgene dat jij net naar binnen werkt.

3. Met dank aan opgelichte toeristen

Dit mega-aquarium van ongeveer 16 meter hoog stond in het huis van een taxibaas. We zeggen inderdaad stond, want dit aquarium bestaat niet meer. Misschien ken je nog de reclame van Even Apeldoorn Bellen, waarbij een aquarium vol haaien op knappen staat. Dat is precies wat er bij deze taxibaas gebeurde: het aquarium knapte. De honderden liters water veroorzaakte een ravage en de vissen overleefde het vanzelfsprekend niet. De eigenaar van de woning claimde later zes miljoen dollar bij de verzekeraar.

4. Wakker worden 2.0

Dat is nog eens wakker worden met een uitzicht. Geen enorm landschap of hoge bergen, maar een prachtige onderwater wereld. Dit enorme aquarium beslaat de volledige muur van een slaapkamer. Klein nadeel: de lichten zitten op een timer en maken je ook op een dag van uitslapen wakker. Bovendien is er zo nu en dan een schoonmaker die in het water moet duiken. Een beetje oppassen met je bedactiviteiten is dus aan te raden.

5. Een kelder was nog nooit zo stijlvol

De kelder is in de meeste huizen niet direct de meest gezellige ruimtes van het huis, maar dat gaat niet op voor deze kelder. Een heerlijke lounge met rondom een enorm zee-aquarium. Wij zien ons hier na een lange dag wel tot rust komen.

6. Je eigen aquariumtunnel

Tot nu toe vooral rechthoekige aquaria en met een goede reden: deze zijn het stevigst en makkelijkst te maken. Zonder uitzondering zijn het aquaria die een hoop geld en zorg vereisen, maar een rond aquarium is weer net wat pittiger (zoals ook bleek uit het geknapte aquarium van de taxibaas). Voor de eigenaar van het volgende aquarium is het wel goed uitgepakt. Hij maakte zijn eigen aquariumtunnel, zoals je die in sommige dierentuinen ook hebt.

7. Waarom een televisie?

Als je een aquarium hebt zo mooi als hieronder, dan heb je eigenlijk geen televisie nodig. Dat moet de eigenaar van deze bak ook gedacht hebben.

8. Takashi Amano: aquariumkunstenaar

In de aquariumwereld is er één naam die regelmatig terugkomt: Takashi Amano. Deze Japanner is een ware aquariumkunstenaar. Hij weet aquaria te creëren die zó mooi zijn, dat ze soms zelfs met je hersenen spelen. Zo maakt hij vaak aquaria waarbij het lijkt alsof je kijkt naar een landschap bovenwater. Niets is minder waar, want hij alles is gewoon onderwater. Eén van zijn mooiste werken zie je hieronder.

9. Geen ramen, wel vis

Wat doe je als je een slaapkamer hebt zonder ramen? Juist, dan bouw je er gewoon een mega-aquarium in om toch wat natuur te kunnen zien vanuit je bed. In het geval van dit aquarium moet je je dan wel even omdraaien.

10. Even de open haard aan

Dit aquarium is gebouwd rond een (hopelijk) oude open haard. Wat het heeft gekost om glas in zo’n specifieke vorm te laten maken willen we niet eens weten, maar het resultaat is adembenemend.

 

Leave a Response