WonenKlussen

Verhoog je woningwaarde door te klussen

Redactie MannenNieuws1236 views
woningwaarde verhogen

Als je een eigen huis hebt, is dat best een hele verantwoordelijkheid. Wanneer je jouw huis nalaat of verkoopt, wil je natuurlijk wel dat je er nog een goede prijs voor kunt krijgen. Daarom kan het slim zijn om aan je huis te klussen, zodat de waarde van je huis wordt verhoogd. Maar welke klussen verhogen je woningwaarde nu aanzienlijk?

1. Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen is de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit. Dit omdat het de woningwaarde aanzienlijk verhoogt, maar ook omdat een dakkapel voor jou als huidige bewoner veel voordelen heeft. Een dakkapel maakt de zolder een stuk ruimer en daarnaast ook lichter. Zo kan je de zolder gemakkelijk gebruiken als slaap- of speelkamer. Een kunststof dakkapel is relatief goedkoop en daarnaast ook erg duurzaam.

2. Kozijnen vervangen

Veel oudere woningen hebben nog houten kozijnen. Wanneer deze niet goed worden onderhouden, kan er houtrot ontstaan. Ook kunnen oude kozijnen ervoor zorgen dat het huis een stuk slechter geïsoleerd is. Als je wilt klussen aan huis, dan kan het een goed idee zijn om de kozijnen te vervangen. Ga bijvoorbeeld voor aluminium kozijnen. Deze passen enorm goed in een modern interieur en hebben daarnaast een relatief lange levensduur.

3. Schilderen

Wanneer je rookt of veel kookt in huis kan het zijn dat de muren iets vergeeld zijn. Dit is erg zonde en wanneer je je huis wilt verkopen kan het zijn dat potentiële kopers hier lastig doorheen kijken. Schilderen is een relatief simpele klus. Het kan dus slim zijn om de muren (en de kozijnen) een nieuwe laagje verf te geven. Zo ziet je huis er weer uit als nieuw.

4. Vloerverwarming

Vloerverwarming is net als het plaatsen van een dakkapel zo’n ingreep die zowel de waarde van je woning verhoogt als dat deze voordeel voor jou als huidige bewoner oplevert. Want wie wilt er nu niet ‘s ochtends warme voetjes op de vloer hebben?

Er zijn mensen die geen vloerverwarming willen omdat zij denken dat de energierekening hierdoor fors toeneemt. Mocht je dus twijfelen tussen vloerverwarming en een dakkapel, dan kan het verstandiger zijn om voor een dakkapel te kiezen.

Leave a Response