Wonen

Verhuizen? Dit moet je weten

Redactie MannenNieuws775 views
Alles wat je moet weten over verhuizen

Ben je van plan om je huidige woning in te ruilen voor je droomhuis? Er komt veel kijken bij een verhuizing, denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van je adreswijziging en het uitzoeken van een verhuisbedrijf. Een goede voorbereiding is belangrijk bij je verhuizing. Het is ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alles wat er bij een verhuizing komt kijken. Je leest in dit artikel wat jij echt moet weten voordat je verhuist.

Let op de verschillende verhuiskosten

Er zijn eindeloos veel verhuisbedrijven die je graag helpen bij het verhuizen. Al deze verhuisbedrijven hanteren eigen prijzen, waardoor er een flink prijsverschil is. Daarnaast zijn verhuizers in Amsterdam vaak duurder dan een verhuisbedrijf rondom Groningen. Dit heeft ermee te maken dat er in Amsterdam meer vraag is. Of je nu in de Randstad of daarbuiten woont, het is altijd slim om meerdere offertes bij verhuisbedrijven op te vragen. Zo heb je een goed beeld van de verschillende prijzen en weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Check je recht op verhuiskostenvergoeding

Moet je jouw huidige woning verlaten in verband met het slopen of grondig renoveren ervan? Dan is het mogelijk dat je recht hebt op verhuiskostenvergoeding. Dit betekent dat je kosteloos naar je nieuwe woning verhuist. Op de website van de Rijksoverheid controleer je of je hiervoor in aanmerking komt. Het komt nog wel eens voor dat mensen niet op de hoogte zijn van deze regeling, dus het is het waard om het te checken.

Alles over verhuizen

Je inboedelverzekering dekt de verhuizing

Het kan voorkomen dat tijdens de verhuizing een meubel of accessoire sneuvelt. Gelukkig ben je ook tijdens je verhuizing verzekerd via je inboedelverzekering. Dit geldt voor in je oude huis, tijdens het vervoer en in je nieuwe huis. Vergeet niet om je nieuwe adres op tijd op te geven bij je verzekeraar, zodat je inboedelverzekering wordt overgezet.

Leave a Response