Fashion

De vier meest bekende overhemden en de gelegenheden, waar ze het meest geschikt voor zijn

Danny Bijl1224 views
Overhemden

Het overhemd is een heel bekende kledingstuk, die door mannen over de gehele wereld wordt gedragen. De dames hebben er ook hun eigen soort, genaamd de blouse of bloes, maar daar besteden we voor nu, geen aandacht aan. Overhemden bestaan er al heel lang en waren eigenlijk bedoeld voor formele gelegenheden. Dankzij de verschillende modetrends, zijn overhemden nu geschikt voor meer dan alleen formele gelegenheden. Om het makkelijker te maken, zijn er een heleboel webshops, waar je overhemden online kunt kopen. Maar hoe weet je, welk overhemd nu geschikt is voor een bepaalde gelegenheid, waar moet je precies op letten? Om te voorkomen, dat je tijdens je volgende date of gala avond, de plank volledig misslaat voor wat betreft de dresscode, geven we hier een overzicht van de meest bekende overhemden en de gelegenheden, waarvoor ze geschikt zijn.

Klassiek wit

Witte overhemden zijn waarschijnlijk, de meest bekende soort. Vanwege de neutrale kleur, is er weinig kans, dat het fashion – wise misgaat. Ze zijn ook goed te combineren met een heleboel accessoires. Het witte overhemd zie je het meest bij formele events, zoals een vergadering. Voor een casual look, is hij ook geschikt; je draagt het dan uit de broek en rolt de mouwen eventueel op. Dit kan makkelijk doorgaan voor een casual zomeroutfit.

Gekleurde overhemden

Deze overhemden brengen wat variatie in het alledaagse wit en zijn er in verschillende, meestal lichte kleuren, zoals roze en lichtblauw. Gecombineerd met een zwarte jeans, creëer je de perfecte casual look, terwijl de combinatie met een lichter gekleurde jeans, door kan voor een leuke zomeroutfit.

Overhemden met een patroon

Een aparte soort, zijn de overhemden met een patroon, zoals lijnen, hokjes, polka dots, enz. Alhoewel opvallend, passen deze overhemden perfect in een formele of juist casual sfeer. Belangrijk is wel, dat je het tijdens een formeel evenement, subtiel houdt. Staart een ieder je (voor de verkeerde reden) aan; grote kans dat het overhemd niet geschikt is voor zo’n gelegenheid. Voor een casual look, kan je wat vrijer zijn; voor een stoere, maar toch charmante look, combineer je een van deze overhemden met ripped jeans, een vest en boots.

Short Sleeves

Short sleeves, overhemden met een korte mouw, zijn het best geschikt voor een casual look. Ook is hij perfect als zomeroutfit; vanwege de korte mouwen, zal je het gedurende de hete zomermaanden, minder benauwd hebben.

Overhemden zijn er in verschillende modellen en kleuren. Het kan daarom moeilijk worden, de juiste te kiezen. Met dit overzicht, kun je in het vervolg, makkelijker shoppen voor een overhemd.

Leestip: zo hoor jij een pak te dragen!

Leave a Response