Sport

Vier wielrenroutes in Zuid-Limburg die je gereden moet hebben!

Redactie MannenNieuws1164 views
Wielrenroutes limburg

In Nederland is wielrennen een populaire sport en er zijn veel verschillende routes die je kunt rijden. Wat in een groot gedeelte van Nederland alleen vaak ontbreekt zijn de echte bergen om te beklimmen. Daarvoor moet je echt naar het zuiden van Nederland gaan. Zo zijn er in Zuid-Limburg prachtige en uitdagende wielrenroutes te vinden. Een paar die je zeker een keer gereden moet hebben als je vaak op de fiets zit. Daarom zijn hier vier wielrenroutes in Zuid-Limburg die je zeker een keer in je leven gereden moet hebben!

  1. De grensstreek route

Zuid-Limburg heeft een prachtig heuvellandschap waar een paar pittige beklimmingen in te vinden zijn. De grensstreek route heeft een lengte van 82 kilometer en maar liefst negen beklimmingen. Je start in het heuvelland, maar komt al snel de eerst berg tegen. Een echte kuitenbijter wordt  de berg Clouse genoemd. Deze berg, ook wel bekend als Cosenberg, heeft een piek van maar liefst 19%. En dat is nog maar het begin. De andere acht beklimmingen zijn ook zeer pittig. Dit is zeker een route die je een keer gereden moet hebben.

  1. Amstel Gold Race – Lus 2

Iedereen kent de Amstel Gold Race wel. Deze mag in dit lijstje dan ook zeker niet ontbreken. Sterker nog, hij komt twee keer voor in dit lijstje. De eerste is het gedeelte dat bekend staat als Lus 2. Deze route is 109,6km lang. Verschillende beruchte bergen komen langs in deze route. De Cauberg, De Gulpenerberg en de Vaalserberg worden beklommen tijdens deze pittige rit. Deze rit leid je langs de prachtige natuur en vormt een echte uitdaging. Veel mensen kiezen er ook voor om deze rit op te delen en dichtbij te overnachten. Een vakantiehuis 8 personen is bijvoorbeeld een ideale uitvalsbasis voor wielrengroepen.

  1. Combinatieroutes parkstad Heerlen

Deze route bestaat uit vier lussen die met elkaar verbonden zijn. Deze routes kunnen apart van elkaar worden gereden, maar het is ook mogelijk om het in één keer te rijden. De volledige route is 76,1km lang en is een lekkere uitdaging om aan één stuk door te rijden. Deze route laat alles zien van Parkstad Heerlen. De route is afwisselend en gaat door bossen, woonwijken en heiden. Je komt langs punten zoals het Imstenraderbos, de Kunderberg, de Brunsummerheide en de Wilhelminaberg.

  1. Finale Amstel Gold Race – Lus 3

We hadden al Lus 2 van de Amstel Gold Race. Lus 3, de finale van de race mag dan niet ontbreken. De finale van de enige wielerklassieker van Nederland moet elke wielrenner een keer hebben gefietst. Deze route laat je de 10 beruchte beklimmingen van de Amstel Gold Race trotseren. De rit is 68,5km lang en is een echte uitdaging. Deze route test je uithoudingsvermogen, maar je kan ook genieten van de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Als je de route niet in één keer afrijdt, dan is een goede nachtrust natuurlijk zeer belangrijk. Ben je bijvoorbeeld met een groepje van 12? Dan is dit 12 persoons vakantiehuis een ideale uitvalsbasis!

Meer informatie over de fietsroutes in Zuid-Limburg kan je vinden bij de plaatselijke VVV. Met welke route ga jij beginnen?

Leave a Response