FeaturedSport

Vijf redenen om het EK 2016 toch te volgen

Danny Bijl1352 views
Ek 2016

Onze oranje pruiken, voetbalt-shirts en Nederlandse vlaggen mogen we dit jaar in de kast laten liggen nu ons nationaal elftal er jammer genoeg niet bij zal zijn op het EK voetbal in Frankrijk. Een teleurstellende vierde plaats zorgde ervoor dat de Oranje gekte het EK in Frankrijk niet zal overspoelen. Toch geven we je hieronder vijf redenen waarom je het EK toch niet links moet laten liggen en gerust kan volgen.

1. Er is verder toch niets op de tv

Bij ieder groot sportevenement of voetbalkampioenschap zien we dezelfde trend. Bepaalde zenders hebben hun programmatie volledig afgestemd op het voetbal en de concurrenten zetten dan maar fors in op de smaak van de vrouwen, om tegenwicht te bieden aan het ‘mannelijk gerichte’ voetbal. Er zullen je dus weinig keuzes resten dan te kijken naar het voetbal of je moest al veel zin hebben om te kijken naar de zoveelste chick flick of aflevering van Grey’s Anatomy.

2. Stiekem wil je toch supporteren voor de Belgen

Oké, Nederland mag er dan deze keer niet bij zijn op de eindronde van een groot voetbaltornooi. Maar dat hoeft toch geen reden te zijn om niet te kunnen supporteren voor een team. Nederlanders hebben altijd al een sterke band gehad met België. En omgekeerd. Misschien kun je de oranje kleuren voor één keer inruilen voor de Belgische driekleur en onze zuiderburen naar de eindzege helpen schreeuwen. Niet alleen beschikken ze over een sterke kern, maar daarnaast zijn ze ook nog eens tot de favorieten gerekend om de finale te spelen. Zo winnen we straks misschien toch nog een beetje het EK.

rode duivels teamfoto

3. Stiekem doe je mee aan een toto of gok je al graag eens online.

Misschien organiseert je lokale hobbyclub of sociale vriendenkring opnieuw een toto, ondanks het feit dat Nederland niet meedoet aan het EK 2016? Of misschien gok je al graag eens online op een voetbalwedstrijd? Nu je wat geld te winnen (of te verliezen) hebt lijken die wedstrijden ineens een stuk interessanter. Daarnaast moet je wel kijken naar het voetbal om te spotten welke revelatie er dit jaar heel wat doelpunten maakt of welke underdog erin slaagt de sterkste topteams uit te schakelen. Met die opgedane kennis slaag je er zeker in om wat extra geld te winnen tijdens het EK. Wil je weten wie wanneer speelt? Je hebt hiervoor handige websites zoals SpeelschemaEK.com waar je het complete speelschema kunt vinden.

4. Je bent gewoon voetbalgek

Of Nederland nu meedoet of niet, zolang er een bal rolt op een groen grasveld en 22 spelers erachter hollen kijk je naar de televisie om de wedstrijd te volgen. Je geniet immers van de mooie doelpunten, fantastische reddingen en de vele technische dribbels die de grootste talenten tevoorschijn toveren. Of misschien hou je van de spectaculaire tackles op het scherpst van de snee. Eigenlijk ben je gewoon voetbalgek en heb je er nog geen seconde aan gedacht om niet het EK te volgen deze zomer.

voetbalfans

5. Je wil gewoon je vrouw wat jennen

Wanneer Nederland definitief uitgeschakeld werd in de kwalificatiecampagne huilde je misschien tranen met tuiten. Op dat moment stond je vrouw waarschijnlijk gewoon smalend te lachen omdat ze dacht dat dat betekende dat je de volgende zomer niet voor je televisie gekluisterd zou zitten en dat ‘stomme’ voetbal zou volgen. Dan kun je nu revanche nemen op je vrouw door gewoon toch het EK te volgen, ondanks dat Nederland er niet bij is. Vergeet niet dat er nog genoeg sterke teams deelnemen die fantastisch spel op de mat neerleggen.

Met deze vijf redenen kun je alvast geen enkel excuus meer verzinnen om deze zomer niet op het EK 2016 af te stemmen.

Leave a Response