GadgetsLifestyleSport

De vijf voordelen van een sporthorloge

Redactie MannenNieuws1 comment1407 views
sport horloge

Je ziet de laatste tijd steeds meer mensen trainen met een sporthorloge. Maar wat kun je hiermee tijdens een training. In dit artikel laten we je precies zien wat de voordelen van zo’n sporthorloge zijn! Heb je nog geen sporthorloge? Voordat je er één koopt is het verstandig om de verschillende modellen sporthorloges te vergelijken.

Benieuwd naar de voordelen van een sporthorloge? Je zorgt er daarmee voor dat je meer kunt gaan sporten en bewegen, bijvoorbeeld dankzij belangrijke motivaties die je daarvoor ontvangt. Een horloge met geavanceerde mogelijkheden kan veel meer dan je de tijd aanduiden.

Activiteiten meten met een sporthorloge

Het sporthorloge is bijvoorbeeld goed geschikt om je activiteiten te meten. Dat is prettig om na te gaan hoeveel je hebt gelopen of gefietst. Maar nog belangrijker, vanwege de motivatie die er vanuit gaat. Je kunt zelf zien dat je de afgelopen tijd meer bent gaan bewegen en dat je conditie er bijvoorbeeld op vooruit is gegaan. Of je kunt instellen dat je een melding krijgt als je al een tijdje niet bewogen hebt. Op die manier kan het sporthorloge je helpen om meer in beweging te komen en actief aan de slag te gaan.

Hartslag in de gaten houden

En ook tijdens dat sporten komt het sporthorloge op een heel handige manier van pas. Je zorgt er daarmee immers voor dat je jouw hartslag goed in de gaten kunt houden. Zorg ervoor dat je traint met bijvoorbeeld 70% van je maximale hartslag of dat je die juist verder op laat lopen. Op die manier kun je sturen welke energiebronnen je lichaam gebruikt om te gaan trainen. Gebruik de vetcellen om af te vallen of gebruik de koolhydraten voor de sneller suikers en om aan je uithoudingsvermogen te werken. Op die manier is het sporthorloge altijd een fijne keuze, dankzij de mogelijkheid om een blik te kunnen werpen op je hartslag op dat moment.

Tip: ben je niet echt een sporter? Dan past een een activity tracker misschien beter bij je. Dan kun je bijvoorbeeld een fitbit horloge kopen.

Statistieken bijhouden en uitlezen

Je kunt de voortgang tijdens het sporten zelf bijhouden, net als achteraf. Een sporthorloge heeft de mogelijkheid om statistieken te verzamelen, door die tijdens het sporten voor je bij te houden. Dat betekent dat je die achteraf kunt uitlezen. Om te zien hoe snel je ging of hoe ver je bent gekomen. Of om te zien of je er de afgelopen weken in bent geslaagd om steeds een stapje verder te gaan. Dankzij de statistieken kun je zelf bijhouden wat je voor elkaar krijgt, goed voor meer motivatie om opnieuw te gaan sporten met het sporthorloge.

Geen smartphone meer nodig

Je hebt daar bovendien geen smartphone meer bij nodig. Tenminste, niet tijdens het sporten zelf. Dankzij het sporthorloge kun je gaan hardlopen zonder je telefoon mee te nemen. Geen grote en logge telefoon op je arm (of erger nog, in je zak). In plaats daarvan draag je een lichtgewicht horloge, waarvan je tijdens het sporten nauwelijks door hebt dat je deze draagt.

Koppeling met Android of iOS

Kies bij voorkeur voor een sporthorloge dat je kunt koppelen met Android of iOS. Op die manier profiteer je van alle voordelen van een sporthorloge, omdat je de gegevens vanuit een app kunt uitlezen of doelstellingen kunt stellen. Op die manier is het sporthorloge de ideale keuze om meer te gaan sporten en bewegen, zodat je effectief kunt werken aan je gezondheid.

1 Comment

Leave a Response