LifestyleWonen

Voel je koning met een kingsize bed!

Redactie MannenNieuws888 views
Kingsize Bed

Slapen, we doen het allemaal. Het is echter niet voor iedereen even gemakkelijk om in slaap te vallen. Heb jij regelmatig last van slaapproblemen of rug- en nekklachten na het slapen? Dit wordt mogelijk veroorzaakt doordat je niet op het perfecte bed of matras slaapt.

Kijk eens kritisch naar je matras en eventueel je topper. Om te genieten van ultiem slaapcomfort, combineer je jouw ledikant of boxspring met een geschikt matras en passende topper. Houd hierbij rekening met verschillende factoren, waaronder je lengte, postuur, slaaphouding, lichamelijke klachten en gewicht.

Wil je het groots aanpakken? Ga dan voor een bed met een flinke afmeting. Vanaf een breedte van 180 cm, wordt het een kingsize bed genoemd. Heerlijk!

De oorsprong van het kingsize bed

De term ‘kingsize’ is ontstaan in de 17e eeuw. In die tijd sliepen koningen in luxe, grote bedden met fluwelen gordijnen en gouden borduursels. Een groot bed werd in de volksmond dan ook al gauw ‘kingsize’ genoemd. Deze term wordt overal ter wereld gebruikt, maar de betekenis ervan verschilt. Zo verstaan Noord-Amerikanen onder een kingsize bed een bed met de afmeting van 152cmx203cm, terwijl in Latijns-Amerika kingsize pas vanaf 160x200cm is.

Bed op maat

Er bestaat niet zoiets als één perfect bed. Een bed ligt pas perfect als het helemaal past bij jouw lichaam, wensen en behoeften. Maar hoe weet je nu welk matras of welke topper het meest geschikt voor je is? Over het algemeen geldt dat mensen zwaarder dan 85kg een firm/hard matras nodig hebben. Mensen onder dit gewicht kunnen beter kiezen voor een medium matras.

Voor rugslapers is een medium hard matras beter, terwijl buikslapers meer baat hebben bij een hard matras. Zijslapers liggen het beste op een matras met comfortzones.

Twijfel je nog? Dan kan het helpen om even langs een beddenwinkel zoals Luxebedden.nl te gaan. Een bed kopen is vaak toch een hele investering, waardoor je het maar beter meteen goed kan doen.

Ben jij toe aan een nieuw bed of slaap je al als koning? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Leave a Response