SportReizen

Voetbalweekendje Newcastle? Uitstekend idee!

Redactie MannenNieuws2527 views
voetbalweekend newcastle

“Stand up for the champions, stand up for the champions,…” 50000 uitzinnige fans gaan uit hun dak in het Sint-James Park. Jij en je vrienden kunnen niet anders dan rechtstaan en meebrullen met de andere supporters van Newcastle. Ze staan ruimschoots op voorsprong tegen Ipswich Town en hijsen zich zo opnieuw aan de leiding van The Championship.
“We’re going home, we’re going hoooome!” zing je vervolgens, want The Magpies horen thuis in de Premier League. Je voelt het kippenvel zich verspreiden over je gehele lichaam en kijkt volmaakt gelukkig naar je vrienden, die ook de tijd van hun leven hebben. Een voetbalweekend in Newcastle is de ultieme ervaring.

De ploeg

Newcastle FC speelt dit seizoen opnieuw in de tweede Engelse divisie, maar laat dat je absoluut niet misleiden. Met de Belg Matz Sels en de Nederlander Vurnon Anita (ex-Ajax) aangevuld met sterren zoals Chancel Mbemba, Cheick Tioté en Aleksandar Mitrovic (allen ex-Anderlecht) hebben ze een ploeg die eigenlijk de Premier League waardig is. Net zoals Sint-James Park, een stadion dat tot de verbeelding spreekt en plaats biedt aan 52387 supporters.

De wedstrijd

Gelukkig zijn er organisaties die het allemaal gemakkelijk voor je maken. DFDS bijvoorbeeld regelt alles voor je: tickets, vervoer, overnachting, zelfs een stadion tour! Met hen kan je de wedstrijd tegen Ipswich bijwonen. The Tractor Boys spelen al een hele tijd in de Championship en zullen hun vel ongetwijfeld duur verkopen, wat een spannende wedstrijd belooft te worden! Bij deze reis zitten nog wat leuke extraatjes zoals voetbalquiz onder leiding van Tom van Hulsen en een meet & greet met Arnold Mühren en Frans Thijssen. Beide spelers hebben een verleden bij Ipswich.

De stad

Newcastle upon Tyne is een stad in Noord-Oost Engeland. Gelegen aan de oever van de rivier de Tyne (what’s in a name?), biedt het een thuis aan bijna 290000 inwoners en twee universiteiten. Je kan er dus van aan dat er genoeg te beleven valt in deze bruisende stad.

tyne newcastle

Drinken

Je vindt gemakkelijk meer dan 100 cafés in Newcastle die bovendien allemaal dicht bij elkaar liggen, wat het tot de perfecte plaats voor een pub crawl maakt. Hieronder volgen een aantal van de beste bars in de stad:

  • Bacchus: Beginnen doen we meteen met de beste bar van Newcastle. Bacchus heeft reeds tal van prijzen gewonnen, inclusief die voor beste bar. Wat het meteen tot een van de meest drukbezochte plaatsen tijdens het weekend maakt.
  • Dat Bar: Bierliefhebbers vinden hier gouden gerstenat van over heel de wereld, waarvan je kan genieten in een prettig en modern decor.
  • The Strawberry: Na een wedstrijd van The Magpies te hebben bijgewoond, moet je wel langsgaan voor een pintin het bekendste supporterscafé van de stad, dat op zich een museum is.
  • The Broad Chare: Als je honger begint te krijgen, moet je hier Combineer een van hun snacks of simpele gerechten met een van de vele bieren die ze in huis hebben.

Uitgaan

Na enkele pints willen jij en je vrienden ongetwijfeld even de dansbenen strekken. Om je in Florida te wanen, moet je in Florita’s Miami Bar zijn. Tropische cocktails worden gemixt met de beste beats in de stad.
O2 Academy is de grootste club in Newcastle. Gevestigde namen zoals Skrillex en Bloc Party waren er reeds te gast en de club staat garant voor een wilde nacht uit.
Digital is de andere grootste discotheek en werd in 2011 tot de elfde beste club ter wereld verkozen. Ondanks de naam is er een grote variëteit aan muziek, waaronder live bands.

Newcastle is dus een fantastische bestemming voor een weekendje weg met je vrienden, waar je al dan niet een vrijgezellenweekend van kan maken. Naast de fantastische voetbalervaring, biedt de stad nog tal van uitgaanstroeven waardoor alle ingrediënten voor een onvergetelijk weekend aanwezig zijn! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt qua mannenweekendjes zou je ook nog een weekend Londen kunnen meepakken!

Leave a Response